MEIDÄN KEITTIÖSSÄ

CURIOUSER & CURIOUSER | lifestyle

Tervetuloa meidän keittiöön – saisiko olla mukillinen aamukahvia? En löytänyt kahvikapseleilleni kaunista astiaa, joten piilotin ne tuonne lyhdyn uumeniin. Käykö café au lait?

Yksi tärkeä kriteeri asuntoa etsiessämme oli se, että kodin keittiö olisi mieluinen ja sellaisessa kunnossa, että se ei ainakaan välittömästi vaatisi kattavaa remontintekoa. Nämä kriteerit mielessäni tämä keittiö veikin sitten saman tien jalat alta, kun astelin sinne ensimmäistä kertaa sisään. Edelliset asukkaat olivat remontoineet sen tyylikkäästi katosta lattiaan muutama vuosi sitten, enkä olisi itse osannut suunnitella sitä hitustakaan paremmin. Kaikki oli täydellistä. Pinnat oli valittu huolella ja mustavalkoinen yleisilme ihastutti kovasti. Kodinkoneet kuuluivat kauppaan ja leivänpaahdinta lukuunottamatta (edellinen hajosi juuri sopivasti muuton alla) keittiöön ei tarvinnut tehdä lainkaan uusia hankintoja. Mitä nyt verhojen valinta tuotti päänvaivaa muutaman kuukauden ajan niin paljon, että lopulta surauttelin ne itse viikonloppuna valmiiksi. Marimekon Veljekset kankaasta kun löytyi sekä kahvinkeittimeen sopivaa vaaleanpunaista, yleisilmeeseen sopivaa mustaa ja valkoista sekä kuviointia, joka yhdisti sen kauniisti Aarikan Reitti-valaisimeen.

Vanhan kodin ruokailuryhmä sopi nyt täydellisesti pienehkön keittiötilan sisuksiin ja suurempi ruokapöytä tuoleineen päätettiin hankkia olohuoneen puolelle. Vaaleansiniset tuolit häiritsevät tällä hetkellä hitusen omaa silmää, mutta hankin niiden päälle todennäköisesti vielä tekoturkistaljat, jotka tuovat samalla tekstiileinä myös hieman lämpöä ilmeeseen. Tekstiileistä puheen ollen, talvea ajatellen haluaisin vielä löytää kauniin maton keittiöön, mutta koska jo pelkästään verhojen valitseminen oli niin työläs projekti, olen melko varma siitä, että sitä oikeaa ei hetkeen löydy.

Tavoitteenani on pitää keittiön tasot melko tyhjinä tavaroista, jotta tasojen siivoaminen on helpompaa. Säilytystilaa löytyy nimittäin keittiöstä valtavasti, ja kullakin välineelle ja astialle on keittiöön järkevästi suunniteltu oma paikkansa. Ruuanlaittointo onkin kohonnut aivan uudelle tasolle tämän keittiön myötä. Seuraavalla kerralla voisinkin kutsua teidät oikein virtuaaliselle dinnerille.

Nyt on aamukahvit juotu ja on aika suunnata kohti uutta, _sateista_ päivää. Vai juodaanko vielä toiset kupposet?


Posted in lifestyle and tagged by NOORA.