UUDEN KODIN SILMÄTERÄ KERÄÄ YSTÄVÄT YHTEEN

CURIOUSER & CURIOUSER | lifestyle

Rakastan yli kaiken olohuoneen puolella sijaitsevaa isoa ruokapöytäämme. Sen lisäksi, että se on tällä hetkellä oma lempihuonekaluni, myös vieraat toinen toisensa jälkeen kehuvat sitä. Moni hämmästyy puupöytämme alkuperää, sillä moni kokee sen poikkeavan kovasti Ikean tavanomaisesta pöytävalikoimasta. Pöytä on valtava ja jykevä, ja sen pinnassa toistuvat kauniisti eri puun sävyt. Voisinkin siis todeta pitkäaikaisen unelmani suuresta ruokapöydästä täyttäneen odotukseni moninkertaisesti toteutuessaan. Tämän pöydän ympärillä on kestitty jo monet herkkuateriat, vaikka ikää sillä on vasta muutaman kuukauden verran. Parasta, ihan parasta.

Sunnuntaina saimme pöydän ympärille sunnuntaibrunssin ääreen ystäväperheen, jonka kanssa nautiskelimme aamupalasta oikein ajan kanssa. Parasta tuossa valtavassa pöydässä on se, että kaikki tarjottavat mahtuvat kerralla pöytään ja pöydän ympärille mahtuu jopa 12 henkilöä. En osannut edes unelmoida tällaisista aamupalatuokioista vanhassa kodissamme. Siellä pyöreän lasipöydän ääressä oli jo kahdella henkilöllä ahdasta. Aamupalan syöminen ja samalla Aamulehden lukeminen olivat tuolloin mahdoton yhdistelmä!

Pellillinen omppupiirakkaa

Kuori ja viipaloi valmiiksi n. 8-10 omenaa ja laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Vaahdota 4 kananmunaa ja 2 dl sokeria kulhossa. Lisää joukkoon n. 1 dl jäähtynyttä ja sulatettua rasvaa. Sekoita. Lisää 5 dl vehnäjauhoja, 3 tl leivinjauhetta ja 1 tl vanilliinisokeria sekä 2 dl maitoa. Kaada tasaiseksi taikinaksi vatkattu seos pellille. Asettele omenaviipaleet taikinan päälle lomittain. Ripottele päälle kanelia ( ja halutessasi sokeria). Paista uunissa n. 20-25 minuuttia.

Nyt nautin siis jokaisesta tuokiosta pöydän ääressä ystävien ja läheisten kesken. Sisältäni on heräillyt todellinen Muumimamma-mood; olen huomannut nauttivani suuresti vieraiden kestityksestä ja hääräyksestä – en edes muista koska viimeksi olisin innostunut leipomaan omenapiirakkaa! Ja vaikka itse sanonkin, siitä tuli niin erinomaisen maistuvaa, että suosittelen laittamaan reseptin talteen. Tämä Muumimamma tallettaa reseptin ainakin käsilaukkuunsa tulevia kemuja silmällä pitäen.


Posted in lifestyle and tagged , by NOORA.