SPORTTIPÖRRIÄINEN, MINNE LENSIT?

CURIOUSER & CURIOUSER | muoti

| pipo | SIDOSTE /*saatu   | kengät | NLY SHOES
| housut & takki | AARRE /* saatu brandrep-yhteistyön kautta

Kalenterin ei tarvinnut kääntyä kuin vasta lokakuun puolelle, ja olen jo nyt huomannut palaavani vanhoihin huonoihin tottumuksiini. Sohvanpohja on alkanut iltaisin työpäivän jälkeen houkuttaa paljon enemmän kuin lenkkipolku. Nyt on siis ryhtiliikkeen aika. Jos liikunta ei maistu enää edes kauniissa ruskanvärittämässä luonnossa, kuinka kuvittelen ponkaisevani lenkkipolulle marraskuun alun mörköpimeissä. Siispä omat vinkit työn alle ja reippautta kehiin!

| KOSKA ON SINULLE OIKEA AIKA LIIKKUA |

En ole talviaikaan se maailman reippain herääjä, joka ponkaisee ylös kellon soittaessa. Minä torkutan puhelintani ja nautin jokaisesta sängynpohjalla vietetystä aamuminuutista niin pitkään kuin mahdollista. Arkisin herätyskelloni soittaa 06:40 ja sängystä on noustava viimeistään varttia vaille seitsemän. Omalla kohdallani on siis sula mahdottomuus ehtiä harrastaa liikuntaa aamuisin. Minulle toimii parhaiten se, että suuntaan liikkumaan heti töiden jälkeen. Jos tässä välissä teen sen virheen, että pötköttelen hetken aikaa sohvalla, voin saman tien unohtaa liikunta-aikomukseni. Kuljen lyhyet työmatkani kävellen, ja paras hetki reippaalle lenkille onkin heti työpäivän jälkeen. Kotimatka pitenee helposti pitkäksi lenkiksi, kun eksyy tavanomaiselta polultaan.

| VARUSTEET |

Varusteiden merkitystä ei kannata aliarvioida. Sain jalkani kipeiksi kesällä jo ensimmäisten juoksulenkkien jälkeen, kun vanhat tossut eivät vain yksinkertaisesti soveltuneet juoksulenkeille. Varusteisiin kannattaa siis panostaa ja itseäni motivoi hurjasti, jos sporttikamppeet ovat myös mieluisia ja kivannäköisiä. On ihan ok, hankkia itselleen kivat värikkäät treenitrikoot, jos ne tekevät treenaamisesta mukavampaa.

| ”OIKEA” LAJI |

Kesä kului korista pelaillen ja lenkkipolkuja kuluttaen, nyt olenkin uuden ongelman edessä. Mikä onkaan se laji, joka innostaisi myös talvella eikä tuntuisi pakkopullalta? Kuntosali on poissa laskuista niin kauan, kunnes saan selkäni ja hartiani vetreämpään kuntoon. Hiihtämään suuntaan heti, kun se on mahdollista. Viimeisimpänä villityksenäni on hulavanteen pyöritys. Treenaamiseen tarkoitettu hulavanne painaa normaalia enemmän ja telkkaria katsellessa sporttailu käy vannetta pyöritellen aivan itsestään. Ja kyllä, tulee hiki!

 | TREENIKAVERI |

Elän tätä elämää muutenkin sellaisella ”kaveria ei jätetä”-ohjenuoralla, joten koen hirvittävän noloksi ja huonoksi kaveriksi oloni, jos skippaan kaverin kanssa sovitut treenit jonkin (teko)syyn varjolla. Kun treenit on sovittu kamun kanssa, niistä ei niin vaan luisteta!

| TAVOITTEIDEN MÄÄRITTÄMINEN JA MITTAAMINEN |

Olen luonteeltani melko kilpailuhenkinen ja olen huomannut, että urheillessa minulle on tärkeää asettaa itselleni tavoitteita. Enkä puhu nyt painon vahtimisesta tai tietyn kilometrimäärän juoksemista, vaan paljon simppeleimmistä jutuista. Tälle viikolle olen esimerkiksi asettanut itselleni tavoitteeksi tehdä kolme erilaista treeniä. Tiedän, että olen itselleni todella vihainen sunnuntai-iltana, jos tavoite jää täyttämättä!

Sporttipörriäinen, minne lensit? Menitkö kenties talviunille? Älä hylkää minua nyt!


Posted in muoti and tagged by NOORA.