JÄÄKAAPIN JÄMISTÄ

CURIOUSER & CURIOUSER | ruoka

Okei, myönnän heti alkuun, että minulla ei ollut vielä jokin aika sitten hajuakaan siitä, mitä nuo somesuosion saavuttaneet Boltsit oikein olivat. Yhtäkkiä niitä vain alkoi näkyä joka puolella ja kiinnostukseni heräsi viimeistään siinä vaiheessa, kun mieheni oli boksin somesuosikkipalleroita kantanut myös meidän jääkaappiimme. Selvisi, että kyseessä on ilmeisesti tv:stä tuttu tuote, kaurasiemenpyörykkä, joka on ominaisuuksiltaan niin vegaaninen, lisäaineeton kuin soijaton ja laktoositonkin. Testiin siis!

Matti napsi jääkaapista Boltseja sellaisenaan, mutta itse laitoin niitä muun muassa salaatinjoukkoon nopean pannulla lämmittämisen jälkeen. Toisella kertaa käytin niitä lihapullien korvikkeena pastan kaverina. Molemmat erinomaisia herkkuja! Kun muutama Boltsi oli vielä jäänyt boksin pohjalle pyörimään, päätin heittää ne munakkaaseen ja voi pojat, voi pojat, tästä tuli todellista herkkua. Siispä resepti jakoon välittömästi.

Sekoita yhteen kolme kananmunaa ja noin kaksi desiä maitoa. Kaada munakas pannulle hyytymään ja heittele hetken kuluttua sen päälle fetakuutioita ja pilkottuja Boltseja (itse käytin chili-tomaattiversiota). Maustoin munakasta vielä myös mustapippurilla ja jätin hyytymään hetkeksi.

Lopputuloksena lautasellani oli suussasulava herkku, joka kaipasi kaverikseen enää raikasta salaattia. Jääkaapin jämistä oli juuri syntynyt täydellinen sunnuntai-illan ruokaisa dinneri tätä hauskaa uutta ainesosaa testaillen. Soseruokavaliolla muutaman päivän olleena, en voi edes sanoin kuvailla kuinka paljon juuri nyt tekisi vaikkapa juuri tätä herkkua mieli. Sinnikkyys palkitaan, ehkäpä tämäkin munakas maistuu jopa vielä paremmalta, kun olen ensin parannellut hammasleikkauksen arvet kuntoon.

Herkullista jämäruokaperjantaita kaikille – jääkaapin aarteiden joukosta voi toisinaan löytää uusia lempparireseptejä!


Posted in ruoka and tagged by NOORA.