ARKIKUVA 32/52

CURIOUSER & CURIOUSER | lifestyle

Milloin kuva on otettu? Kuva on otettu elokuun ensimmäisenä maanantaina, 5. päivä, illan kauniissa auringonlaskussa.

Missä kuva on otettu? Omalla terassillamme, kun kutsumaton vieras loikkasi sirkuttamaan vieressäni olleen tuolin käsinojalle.

Mitä kuva esittää? Kuvassa on käsittääkseni heinäsirkka. Sen sijaan, että olisin sirkutuksen kuullessani kaivanut esiin biologian kirjan hyönteisten kohdalta, kipitin hurjaa vauhtia työhuoneeseeni hakemaan kameraani. Hankin käytettynä jokin aika sitten Olympuksen makro-objektiivin, joka on avannut ovia taas aivan uudenlaisen valokuvaamiseen maailmaan. Olen kuvannut niin paljon kesän aikana kasvien yksityiskohtia ja pörriäisiä, että jopa ötökkäkammoni on hieman laantunut.

Mitä mietit sillä hetkellä, kun kuva on otettu? Fiilistä voisi kuvailla sanalla ”Hahaa, got it!”. Makrokuvauksessa onnistumisen tunteet ovat aivan omaa luokkaansa. Kun pienen pienen ötökän yksityiskohdat näkyvät kuvassa paremmin kuin omalla silmällä, on pakko myöntää, että hommaan jää jopa koukkuun. Matka makrokuvaajaksi on toki vasta alussa, mutta on upeaa löytää jatkuvasti harrastuksestaan uusia innostavia puolia, jotka inspiroivat kehittymään ammatissaan.


Posted in lifestyle and tagged by NOORA.