KUINKA NOORA KATTOI SYNTTÄRIPÖYDÄN?

CURIOUSER & CURIOUSER | lifestyle

Kuten vuosien varrella on varmasti jo moneen otteeseen käynyt selväksi, olen innokas juhlienjärjestäjä. Intoani ei ainakaan ole tämän kesän aikana laimentanut se, että muutimme isompaan kotiin, jossa kestitseminen on vielä aiempaa helpompaa. Iso ruokapöytä on mahdollistanut ihanien kattausten luomisen ja pöydän ääreen mahtuu isompikin porukka. Minulle juhlien järjestämisessä yksi mieluisimmista jutuista on bileiden visuaalisen ilmeen luominen ja siksipä kukaan tuskin yllättyy, kun kerron, että viimeksi tällä viikolla mopo lähti totaalisesti käsistä Juhlamaailmassa hankkiessani koristeita toissapäiväisten synttäreitteni kattausta varten.

Halusinkin jakaa kanssanne muutaman Norpan hyväksi havaitun koristeluvinkin, jotka ennen kaikkea helpottavat juhlien järjestämistä, mutta säästävät pitkälti myös rahaa. Nappaa siis vinkit talteen ja lisää omasi kommenttiboksin puolelle!


( kierrätys ) Ennen kun suuntaat ostoksille, käy läpi varastosi ja tarkista millaista tavaraa niistä löytyy. Itse säästän koristeita mahdollisuuksien mukaan ja tässäkin kattauksessa mukana oli tupareista jääneitä kertakäyttöisiä skumppalaseja, jotka osoittautuivat jopa niin kestäviksi, että ne pääsivät uusiokäyttöön pesun jälkeen.

( kakku ) Leipominen ei ole ollenkaan se minun juttuni, mutta tapojen mukaan moneen juhlakattaukseen kakku kuuluu. Tässä kohtaa menen aina yli aidan matalimmasta kohdasta. Synttäreilleni ostin Prismasta Fazerin suklaakakun (n. 14 euroa), jonka halusin kuitenkin koristella itse. Niinpä kuorrutin sen marjoilla. Kukaan ei olisi ikipäivinä uskonut, että kakku on leipomani, mutta pääasia on se, että minun ei tarvinnut stressata kuinka leipomukseni onnistuisivat. Pöytäkoristeena toimii sen sijaan täydellisesti karkkibuffet, kun ripottelet kattauksen joukkoon erilaisia karamelleja.

( kukat ) Kukkakaupasta ostettuina kauniiden kimppujen hinta voi nousta pilviin. Nykyään kukkia myydään kuitenkin marketeissa huomattavasti aiempaa enemmän. Itse ostinkin harsokukkaa pari oksaa K-Marketista ja sen kaveriksi Prismasta kimpullisen auringonkukkia. Tuon pöydällä olevan kimpun hinta jäi alle kymmenen euron.

( koristeiden hankkiminen ) Jos kattausta varten täytyy käydä hankkimassa jotakin, suosittelen lämpimästi Tigeriin suuntaamista. Sieltä ostin esimerkiksi nuo numeroilmapallot, jotka maksoivat euron kappale. Nekin voi säästää tulevaisuutta varten, sillä pienten ilmapallojen sisuksiin voi laittaa pillillä lisää ilmaa. Tilaa ne vievät, mutta olen varma siitä, että niille löytyy jatkossakin käyttöä (synttäripalloksi taaperotutuille, seuraavan vuoden synttäreille..).

( astiat ) Harvalta löytyy kotoa samanlaisia astioita parinkymmenen hengen kestitsemiseen. Mikäli kattauksesta kuitenkin haluaa yhtenäisen, suosittelen astioiden yhdistämistä kertakäyttöastioihin. Sain osan pilkullisista posliinilautasista Tokmannilta, ja ostin niitä itse muutaman lisääkin, mutta noiden kauniiden lautasten kanssa, päätin yhdistää kakkua varten Juhlamaailmasta ostamani kertakäyttölautaset. Kartonkiset kertakäyttöastiathan voi myös kierrättää keräyskartonkiastiaan. Itse tosin huuhtelen lautaset aina kunnolla ja vien ne vasta kuivina astiaan.

On sanomattakin selvää, että kaikki juhlista jäljelle jäävät tarvikkeet kannattaa säästää. Pusseissa olleiden karamellien alla olleet kertakäyttölautaset kannattaa laittaa talteen, jopa serpentiinin voi uusiokäyttää! Lautasliinat kannattaa monesti laittaa kattauksessa tarjolle yhteen pinoon, sillä moni ei välttämättä tarvitse ruokailun aikana sellaista laisinkaan. Näin puhdas pino on helppo laittaa talteen tulevaa varten. Ja jo uutta ostaessa kannattaa miettiä, sopiiko sama teema ja värimaailma myös mahdollisesti myös tulevaa varten.

Olemme asuneet uudessa kodissa vasta reilun kuukauden, mutta jo nyt täällä on järjestetty yhdet jos toisetkin ihanat kemut – ja mikä parasta, olen saanut kutsua rakkaita kokoon kerta toisensa jälkeen! Sama teema jatkukoon.

Onko teillä tapana juhlia syntymäpäiviänne ja jos on, panostatteko myös koristeisiin juhlapäivänänne?


Posted in lifestyle and tagged , by NOORA.