KUUKAUDEN KIRPPISLÖYTÖ : KALEVALA KORU PIKKURAHALLA

CURIOUSER & CURIOUSER | muoti

Jos viime kuun kirppislöytö sai jo sydämen heittämään kärrynpyöriä, tässä kuussa se onni vasta potkaisikin. Lähdin maanantaina lounaalle perheeni kesken Tammelantorille ja päätin muiden tehdessä jälkkäriostoksia marjakojuilta, käydä vielä kurkistamassa, mitä paikalla olleet torimyyjät myivät tuolloin kirppispöydissään. Onneksi lähdin tekemään kierrostani, sillä erään herran pöydästä löytyi jotakin, mikä kiinnitti välittömästi huomioni.

Kalevala Koruihin sopii ajan patina, ja ehkä juuri siksi kauniisti käytössä kulunut Salt-riipus kiinnittikin mielenkiintoni. Germund Paaerin suunnittelema koru on kaikkine yksityiskohtineen valtavan kaunis eikä ihmekään, että tykästyin juuri tähän designiin; Paaer on suunnitellut myös kaikkien aikojen Kalevala Koru-suosikkini, Kuuttaren. Mies kertoi korun olleen hänellä jo kauan ja hän oli valmis myymään sen pois 15 eurolla.

Mielestäni hinta oli enemmän kuin kohtuullinen. En ole vielä päättänyt yritänkö puhdistaa korusta tummentumia vai jätänkö sen tuollaiseksi. Veikkaisin korun olevan melko vanha ja elämää nähnyt, joten patina jopa sopii sen pintaan kauniisti. Kalevala Korut kertovat tarinoita menneisyydestä ja tässä korussa menneisyys ja ahkera käyttö ovat jättäneet jälkensä pintaan.

Mielestäni löytö oli erinomainen – onko kirppisonni ollut viime aikoina teidän puolellanne?


Posted in muoti and tagged by NOORA.