ARKIKUVA 23/52

CURIOUSER & CURIOUSER | lifestyle

Milloin kuva on otettu? Kuva on otettu sunnuntaina 9. kesäkuuta, tasan 12 vuotta sen jälkeen, kun sanoin mummulleni hyvästit tilanteessa, jota en unohda koskaan. Tuon kuvassa olevan kuvan ottohetkeä en valitettavasti osaa määritellä.

Missä kuva on otettu? Nykyisen kotimme työhuoneessa.

Mitä kuva esittää? Kuvassa on isoäitini, joka menehtyi 12 vuotta sitten. Kuva on mielestäni upea, kuin suoraan muotilehden sivuilta. Rakastan vanhoja valokuvia ja niitä onkin paljon minulla tallessa. On jotenkin ihailtavaa kuinka paljon kuhunkin kuvanottotilanteeseen on käytetty aikaa, ja kuinka upealta lopputulokset näyttävätkään. Aivan kuin tarkoin harkittuja otoksia lehtien sivuilta.Tarkoituksenani on kehystää tämä uuteen kotiin ja vanha kuva tuli nyt juuri sopivasti vastaan, kun pakkailin työhuoneeni laatikoita muuttolaatikkoon.

Mitä mietit sillä hetkellä, kun kuva on otettu? Kaksitoista vuotta sitten kesäkuussa tapahtui jotakin sellaista, mitä en ikinä unohda. Olen kirjoittanut asiasta viitisen vuotta sitten blogiini ja vaikka aikaa on kulunut tuostakin postauksesta jo hurjasti eteenpäin, tuo elämäni hirvein yö on edelleen kristallinkirkkaana mielessäni. Mummuni menehtyi, vaikka tein kaikkeni. Olen käsitellyt asiaa paljon vuosien varrella, ja tullut siihen lopputulokseen, että minun ei ole tarkoituskaan koskaan unohtaa sitä mitä tapahtui. Kesäkuun 9. päivä tulee aina olemaan minulle merkityksellinen päivä. Päivä, jolloin hyvästelin mummuni. Samalla tuo päivämäärä muistuttaa minua siitä, että ikinä ei voi tietää mitä tapahtuu. Se on opettanut minua etsimään asioista hyviä puolia, nauttimaan pienistä asioista ja elämään enemmän hetkessä. Muutama tunti sen jälkeen, kun höpöttelimme mummun kanssa kahvipöydässä, jouduin tilanteeseen, jossa elvytystaitoni laitettiin tulikokeeseen. Yhtäkkiä ja yllättäen. Koska asiat saattavat muuttua silmänräpäyksessä, kannattaa ottaa kaikki irti onnenhetkistä.


Posted in lifestyle by NOORA.