TAMPEREEN KAUNEIMMAT ASUKUVAUSPAIKAT

CURIOUSER & CURIOUSER | muoti

Saan monesti teiltä viestejä ja kysymyksiä siitä, mitkä paikat Tampereella ovat niitä, joissa talteen kameralle tallentuvat ne kaikista kauneimmat asukuvat. Mielipiteitä on monia ja veikkaankin, että jokaisella tamperelaisella bloggaajalla on ne omat vakiopaikkansa, joihin asukuvia lähdetään tallentamaan muistikortille. Ja tosiaan, nimenomaan lähdetään. Bloggaamisen alkuaikoina asukuvat napattiin monesti parkkipaikalla autolle kävellessä tai työpaikan pihassa ruokatunnilla valaistusolosuhteistakaan välittämättä. Nykyään myönnän itsekin harkitsevani asukuvauspaikkoja etukäteen, sovittaen ne kuitenkin niin, että kuvauspaikka osuu matkan varrelle. Vielä en ole ryhtynyt siihen, että lähtisin varta vasten ajamaan kymmeniä kilometrejä asukuvausspottien perässä.

Koska kuvaan nykyään paljon myös työkseni ja teen töitä yrityksille, joiden tuotteet keskittyvät muodin maailmaan, olen jatkuvasti tuntosarvet pystyssä uusien asukuvauspaikkojen varalta. Jätäthän siis kommenttiboksiin vinkin, jos tiedät paikan, jonne minun on suorastaan pakko suunnata kuvaamaan!

[1] HATANPÄÄN ARBORETUM : Kaunis puutarha-alue Hatanpään kartanon kupeessa on asukuvauspaikaksi varma valinta. Löydät säällä kuin säällä takuuvarmasti kuvillesi kauniin taustan, mutta etenkin kesällä tämä lokaatio kirjaimellisesti puhkeaa kukkaan. Arboretum on äärimmäisen suosittu kuvauspaikka, joten älä ihmettele jos vastaasi kävelee niin morsiamia kuin taaperoita numeroilmapallojen kera. Lokaatiossa on niin järvimaisemaa, kukkien loistoa kuin kauniita, hieman elämäänähneitä seinäpintojakin, joten haet sitten kuviesi taustalle tiiliseinää tai vehreyttä, täältä se löytyy.

Esimerkkikuvia: VIELÄ HETKI KESÄÄ – KUKKATAKKI RUUSUPUUTARHASSA
VIERAANA TALVIHÄISSÄ
LEOPARDI PUUTARHASSA
TIIKEREITÄ PÄIVÄUNILLA

[2] MUSTALAHDEN SATAMA : Tämä alue puhkeaa kesällä loistoon, kun satamassa veden päällä lekottelevat upeat paatit, kahvilat ja ravintolat avaavat ovensa ja niemennokasta kuuluuvat riemuisat kiljahdukset, Särkänniemen suunnalta siis.

Esimerkkejä: KESÄPÄIVÄ IVANAN KANSSA
KUN LÖYSIN SYKSYN UPEIMMAN LAUKKUBRÄNDIN
TIE RUNOILIJAKSI

[3] HIEDANRANTA : Tämä suunnitteilla oleva uusi kaupunginosa on todellinen valokuvaajan unelma, etenkin jos kaipaat kuviesi taustalle toinen toistaan upeampia graffitimaalauksia. Katukulttuuria ja taidetta kaupunkilaisille tarjoava kartanon ja sellutehtaan alue on huikaiseva nähtävyys, jossa on tullut kuvattua lukuisia kertoja. Kuvattavaa löytyy siis muillekin kuin asukuvaajillle.

Esimerkkikuvia: KUN KESÄN KAUNEIN HAALARI LÖYTYI TOKMANNILTA
VAIHTOEHTO HULMUAVILLE HELMOILLE KESÄN JUHLIIN
KITUSISSA

[4] PYYNIKINHARJU / NÄKÖTORNI : Pyynikinharjun maisemat ovat henkeäsalpaavan upeat ja harjun alue on täydellinen miljöö kuville, joita halutaan maustaa ripauksella luonnonläheisyyttä. Kuvausten jälkeen voikin sitten ravata ylös alas legendaarisia portaita, tai vaihtoehtoisesti juoda Näkötornilla terassikahvit. Kuka pystyy syömään sokerimunkin nuolaisematta huuliaan? Pyynikillä on myös valtavan kauniita asuinalueita, joiden tienvarsilla on monesti tullut kuvailtua.

Esimerkkikuvia: TAMPERE-IDENTITEETTIÄ ETSIMÄSSÄ (Kolmistaan-blogi)
MUNKKIJONOSSA
ÄKKILÄHTÖ KEVÄÄSEEN

[5] NÄSIKALLIO & NÄSILINNA : Kaunis puistoalue kartanoineen on tullut koluttua läpi kuvausten merkeissä alusta loppuun. Museo Milavidaa rakastan yli kaiken ja se on tarjonnut myös kauniita taustoja vuosien varrella kuvilleni. Näsikalliolta aukeaa kaunis maisema järvelle eikä matkaa tunnelmalliselle Tallipihallekaan ole nimeksikään.

Esimerkkikuvia: HEIDIN HAALARISSA
KESÄN HERKULLISIN NÄHTÄVYYS
MAAILMAN MAKEIMMAT MAIHARIT

[6] TAMPERE TALON ALUE & SORSAPUISTO : Kun kuvauspäivälle osuu huono sää, tai kaipaat kuviisi ihastuttavaa marmoripintaa, harkitse kuvauspaikkana ihanaa manselaista monumenttia, Tampere taloa. Huomioithan kuitenkin, että Tampere taloon ei saa marssia sisälle ilman kuvauslupaa. Hoida siis lupa kuntoon ennen kuin astelet ovista kamerasi kanssa sisälle. Sorsapuisto sen sijaan on avoinna kaikille ja kauniin lammen ympäristössä saa muistikortille upeita kuvia.

Esimerkkikuvia : PITSIÄ, LINTUJA JA HOUSUPUKU (Tyyliä metsästämässä-blogi)
SOSIAALINEN MEDIA ON MUUTTUNUT (Primelife by Umppu-blogi)
AARREKIDIN UUSI MALLISTO! (Kolmistaan-blogi)
SININEN HETKI (Kuvat: Veera Korhonen)

On sanomattakin selvää, että postauksessani on vain pintaraapaisuna koottu yhteen Tampereen kauneimpia kuvauslokaatioita. Nämä paikat ovat kuitenkin kaikkien helppo löytää ja kuvauksen yhteydessä pääsee kattavasti tutustumaan kotikaupunkini tunnettuihin nähtävyyksiin ja alueisiin. Otit sitten suunnaksi Arboretumin tai Mustanlahden sataman, varaa aikaa niin, että kuvauksen jälkeen ehdit juoda kupposen kahvia puutarhan viehättävässä kahvilassa tai suunnata satamasta suoraan vierailulle Koiramäkeen.

Ja metsästit sitten sitä täydellistä insta- tai kesäkuvaa, monesti se paras paikka ottaa kuvia tulee vastaan täysin yhtäkkiä ja yllättäen. En siis suosittele juoksemaan muiden perässä samalta lokaatiolta seuraavalle, vaan rohkeasti etsimään uusia kuvauslokaatioita. Kotinurkatkin ovat kauniita taustoja täynnä!


Posted in muoti and tagged by NOORA.