KAUNIIDEN UNIEN VIIKKO

CURIOUSER & CURIOUSER | lifestyle

*Kaupallinen yhteistyö: Tokmanni, postauksessa esitellyt Kotikullan tuotteet saatu.

Jos tammikuu oli urheiluinnon ja sporttailufiiliksen löytämisen kuukausi, helmikuu voitaneen virallisesti nimetä kauniiden ja hyvien unien kuukaudeksi. Hävettää aivan myöntää, että harkitsimme uuden sängyn ostamista aivan liian monta vuotta. Nukkuminen oli levotonta ja selkä niin jumissa aamuisin, että toimeen olisi pitänyt ryhtyä jo paljon aiemmin. Uuden sängyn ostaminen tuntui kuitenkin ajatuksena aivan järjettömän vaikealta. Miten voisin tietää vain myymälässä sänkyjä hetken koemakaamalla mikä niistä olisi juuri minun selälleni se paras. Mahdoton tehtävä ja valinta saattaisi mennä täysin mönkään!

Lähdimme kuitenkin lopulta ostoksille ja saimme maailman parasta palvelua Askossa. Myyjä kertoi meille faktoja erilaisista patjoista ja sängyistä, kartoitti sitä millaisia nukkujia me olemme ja esitteli erilaisia vaihtoehtoja. Lopulta päädyimme ostamaan Askosta Pilvi-sängyn. Hieman aiempaa kovempi patja, korkeampi vuode ja elämäni ensimmäinen sängynpääty (Matti ei oikein ymmärtänyt, kuinka sängynpääty oli minulle niin iso juttu – mutta onhan se nyt kivan näköinen!) ovat jo nyt osoittautuneet yhdeksi parhaista kotihankinnoistamme ikinä. Nukuttu on hyvin ja huomaan iltaisinkin ihan vaan hengailevani sängyllä paljon tavallista enemmän kirjaa lukien ja tv:tä katsellen.

Tiedätte varmasti sen fiiliksen, kun kotiin hankkii jotakin uutta ja hetken päästä huomaa, että uuden hankinnan ympäristökin kaipaa hieman päivitystä. Tokmanni ja Kotikulta ryntäsivät onneksi avuksi, kun makuuhuone sai uuden keväisemmän ilmeen ja uuteen sänkyyn kaivattiin uusia petivaatteita. Kotikullan tuotteet ovat minulle jo entuudestaan tuttuja ja naapuriimme jokin aika sitten avautuneesta Tokmannista on tullut oma luottokauppani kodin pieniä hankintoja tehdessäni. Kevään uutuuksien joukosta löysin valtavan herttaiset pilkulliset pussilakanat, vaaleanpunaisen lakanan sekä samaa sävyä olevat tyynyliinat ja löytyipä sängyn päälle myös ihastuttavan pehmoinen talja.

Sisustustarvikkeiden osastolla mopo meinasi vallan karata käsistä, kun bongailin hyllyiltä ihastuttavia ja käytännöllisiä esineitä makuuhuonetta varten. Tuo turkoosin sävyinen lyhty on ehdottomasti lempparini; kynttilän sijaan sujautin sen sisuksiin pienen huonekasvin, joka sai kaverikseen Kotikullan koriin asetetun saniaisen. Nuo korit ovat todella käytännöllisiä – hankin niitä kolmessa eri koossa ja ne käyvät niin ruukunsuojiksi kuin pikkutavaran kätkemiseen! Siskoni Roosan virkkaama matto sopii makuuhuoneen värimaailmaan täydellisesti (siitä sävymaailma itse asiassa sai inspiraationsa)  ja nyt makuuhuone sopii paremmin osaksi myös olohuonettamme ja sen sisustusta. Mintunvihreä, vaaleanpunainen, kulta ja harmaa ovat siis edelleen suosikkejani! Kaikkea vanhaa en kuitenkaan halunnut uudistaa. Muistatteko, kun kunnostin tuon edesmenneen isoäitini ruokailuryhmään kuuluneen tuolin jokunen vuosi sitten? Epun hampaanjäljillä koristeltu tuoli on nyt parhaalla paikalla, yöpöytänäni.

Uusia sisustusratkaisuja miettiessäni, Eppu tulee muuten edelleen jatkuvasti mieleeni. Huomasin kaupassa miettiväni, että eihän pikkukoira pääse hyppäämään näin korkealle sängylle tai käyvätkö valkoiset pussilakanat ollenkaan, jos koira hyppää sänkyyn kuraisilla tassuillaan? Entäpä olenko osannut valita kasvit niin, että ne eivät ole myrkyllisiä? Kun elää kymmenen vuotta koiran kanssa, vanhoista tavoista taitaa olla aika vaikea päästä eroon.

Mutta onpa aivan ihana todeta heränneensä aamuihin virkeänä, vaikka herätyskello soi eilenkin jo 04:45. Unelmoivaa loppuviikkoa!


Posted in lifestyle and tagged by NOORA.