KUN MUUMIMUKIFANITUS MUUTTI SUUNTAA

CURIOUSER & CURIOUSER | lifestyle

Ei hätää, olen luonnollisesti ensimmäisten joukossa ostamassa helmikuussa ilmestyvää Näkymätön Ninni-muumimukia (Ninni-mukia olenkin odottanut pitkään! <3). Huoli pois, sisuksissani asustelee aina Arabian Muumimukifani. Se ei kuitenkaan poista sitä tosiasiaa, että nämä Muurlan taidokkasti kuvitetut emalimukit ovat upeita. Kertakaikkisen kauniita ja omannäköisiään. Pelkistettyä vaihtelua värikkäille posliinimukeille ja juuri sopivan kokoisia aamukahviani ajatellen.

Kävin tervehtimässä viikonloppuna Tampere talon pihassa pakkasessa värjöttelevää Muumipeikkoa, jonka kuono kimalteli pakkasen kuorruttamana aamupakkasessa. Kävin uusimassa Museokorttiani, kun silmäni osuivat museokaupan hyllyllä olleeseen emaliseen mukiin, siihen viimeiseen Makia X Moomin-malliston mukiin, jota minulla ei vielä ollut. Ihastuin malliston mukeihin jo aiemmin niin, että ne saivat sydämeni heittämään kärrynpyöriä. Nyt kokoelmamme on täydellinen, kun koko Makia-kolmikko on koossa. Mustavalkoinen värimaailma viehättää nyt kovasti joulun jälkeen. Kaikkien niiden kultaisten, punaisten ja vihreiden sävyjen jälkeen, mieleni kaipaa nyt visuaalisesti rauhallisempaa kotia. Siksi näitäkään mukeja ei todellakaan piiloteta astiakaappiin. Ne saivat paraatipaikan keskeltä pöytää.

Koska kolme mukia on määränä vähän hullunkurinen, päätimme täydentää vielä trioa tuolla Tampereen Muumimuseon omalla spesiaaliemalimukilla. Käsittääkseni tätä mukia ei ole muualla myynnissä, mutta kuten näette, se sopii ihanasti yhteen Makian mukien rinnalle. Muki on samalla kovin opettavainen; en todellakaan tiennyt etukäteen millainen on muumi-sanan kirjoitusasu eri kielillä!

Hauskinta näissä mukeissa on se, että nopeasti vilkaistessa ei välttämättä edes huomaa, että kyseessä ovat muumimukit. Rakastan tätä nelikkoa, ihan kuin kahvikin maistuisi näistä juotuna paremmalta. Ihastuttavatko Muurla-mukit vai vannotteko Arabia-mukien nimeen?


Posted in lifestyle and tagged , by NOORA.