SYDÄNTALVEN MURHAMYSTEERI LUKUTOUKILLE

CURIOUSER & CURIOUSER | lifestyle

Oi, oi, oi, tämä pokkari tempaisi myrskyn lailla mukaansa! Huomasin seisovani kirja kädessä niin soppaa keitellessäni hellan edessä kuin kipitteleväni sohvanpohjalta nukkumaan vasta puolen yön aikaan, kun en malttanut laskea kirjaa millään käsistäni. Hyvä kirja on jotakin sellaista, jota arvostan kovasti. Se jos mikä irrottaa arjesta ja saa ajatukset hetkeksi oikeasta elämästä toisaalle. Se koukuttaa, kutittelee jännityksenä mahanpohjassa. Ja parhaassa tapauksessa se vie sinut niin mukanaan, että et malta olla ahmimatta sitä yhdellä kertaa kitusiisi. Ruth Waren Nainen hytissä 10 oli juuri tällainen. Murhamysteeri, joka muuttaa lukijan salapoliisiksi.

Olen ollut aina Agatha Christien fani ja todennäköisesti olenkin lukenut vähintään 80% hänen tuottannostaan. Vaadin trillereiltä ja murhamysteereiltä siis kirjallisuudessa paljon. En halua arvata syyllistä jo ensimetreillä, vaan haluan saada juonen käsikirjoituksesta kiinni kirjan edetessä. Nainen hytissä 10 on psykologinen trilleri parhaimmillaan ja loppuratkaisu tuli ainakin minulle aivan puskista (..tosin sen luettuani totesin ääneen, ”olisihan tuo pitänyt arvata!”). Nuori nainen todistaa (..tai ainakin luulee todistavansa) luksusristeilijällä kylmäverisen murhan, mutta tapahtumaketju saa pian kummallisia piirteitä ja käänteitä, eikä toimittajana työskentelevä Laura ole pian enää varma voiko hän luottaa edes itseensä vai ovatko menneisyyden haamut saaneet Lauran kuvittelemaan omiaan. Pian laiva muuttuukin vankilaksi, josta ei ole poispääsyä ja pahimmassa tapauksessa risteilijöiden joukossa on murhaaja. Kelluvasta painajaisesta ei ole poispääsyä.

Ruth Ware on kirjailijana minulle täysin uusi tuttavuus, mutta pokkari vakuutti minut niin, että lukulistalle päätyi välittömästi lisää hänen teoksiaan. Mikäli sinä taas innostuit tästä hurjasta laivamatkasta, vinkattakoon, että Nainen hytissä 10 on tammikuussa kuukauden pokkarina (4,95€) Suomalaisessa Kirjakaupassa, joten kirja kannattaa käydä pian kotiuttamassa itselleen talvi-iltojen ajankuluksi!

Ja laittakaahan sydäntalven parhaita lukuvinkkejä tänne päin! <3


Posted in lifestyle and tagged by NOORA.