ERÄÄN JOULU-BARBIEN TARINA

CURIOUSER & CURIOUSER | lifestyle

Vietettiin pikkunooran toista joulua, kun mummultani saadusta joulupaketista esiin paljastui aivan timanttisen upea Barbie. Nukella oli vaaleat kiharat, kaulakoru, jonka muistan tarkasti edelleen sekä punainen, glitteröity ja valtavan kokoinen röyhelömekko. Mekon yläosa oli pehmeää samettia ja tylliunelma sai pikkutytön silmät säihkymään. Hetkeäkään ei tuolloin mietitty etteikö jouluaiheista Barbieta otettaisi leikkeihin. Boksi avattiin ja vuosien varrella nukke pääsi mukaan moniin seikkailuihin. Edelleen se on se Barbie, joka tulee ensimmäisenä mieleeni, kun mietin lapsuuteni Barbie-leikkejä. Jälkikäteen on tosin hitusen harmittanut ettei Barbie pysynyt ihan vaan laatikossaan; kyseessä oli nimittäin kuuluisan Happy Holidays-sarjan ensimmäinen, vuoden 1988 Barbie, josta vuosien varrella tuli melkoinen keräilyharvinaisuus. Keräilyharvinaisuus tai ei, Barbie oli minulle todella tärkeä ja sain siitä paljon iloa. Laatikossa olleella nukella olisi ollut hitusen vaikeampi leikkiä ja luoda lapsuusmuistoja.

Pari viikkoa sitten kävin Ratinan Kauppakeskuksessa ja kuljin ohi Hopen toivepuun, josta poimin yhden toiveen matkaani. Lapussa 3-vuotias tyttö toivoi itselleen Ryhmä Hau-lelua, ja marssinkin saman tien lelukauppaan ostoksille. Toteutin toiveen ja kiikutin lahjan keräyspisteeseen. Viime viikolla kuljin jälleen leluhyllyjen ohi ja näin siellä Barbie-nuken, jouluisen mekon kera. Barbie päätyi ostoskoriin. Ehkä hän, jolle tämä Barbie saattaa olla joulun ainoa lahja, muistelee lahjoittamaani pakettia 30-vuoden päästä hymyssä suin.

Olen jo useampana vuonna vienyt paketteja Joulupuu-keräykseen ja haluankin muistuttaa myös teitä, että pienikin apu on tärkeää. Kuljit sitten Hopen toivepuun ohi tai mietit mitä tekisit uudelle lelulle, jota oma lapsesi sai vaikkapa syntymäpäivänään kaksin kappalein, pidä auttamisen ilo mielessäsi. Sydäntä lämmittää varmasti ajatus, että se joku pikkuinen on jouluaattona hymy huulillaan lahjoittamaasi pakettia avatessaan.

Ostamani Barbie oli syystä tai toisesta päätynyt alennuskoriin, hitusen yli 10 euron hintalapun kera. Pieni hinta nukesta, jonka kanssa käsi kädessä seikkaillaan monen monissa leikeissä. Tärkeintä on, että auttaa. Omien mahdollisuuksien mukaan toki. Tämä Barbie päätyy Joulupuu-keräyksen kautta uuteen kotiin ja taidanpa jouluostoksille suunnatessani käydä poimimassa vielä jonkun toiveen toteutukseen Hopen toivepuun oksiltakin.

Joulumieltä, sitä tämä on. <3 sinulle, joka toteutat toivepuun oksilta toiveen. Hänelle olet varmasti hyvä haltija.


Posted in lifestyle and tagged , , by NOORA.