YÖ GAGARIN-SVIITISSÄ

CURIOUSER & CURIOUSER | lifestyle

Kuten jo eilisessä postauksessani paljastinkin, heräilimme eilen Matin syntymäpäivään Hotelli Tammerin maailman parhaasta sängystä. Sitä täytyy hehkuttaa heti – en muista koska viimeksi olisin nukkunut niin hyvin kuin tuolla! Menin nukkumaan jo kymmenen aikaan, kun Matti vielä jäi katsomaan olohuoneen puolelle tv:tä ja heräsin ensimmäisen kerran aamulla kahdeksan aikaan. Kymmenen tunnin yöunet ja vetreä selkä kertonevat siitä, että kotiinkin olisi jo aika hankkia uusi sänky. Tammerissa on panostettu hurjasti nukkumiseen, ja jopa patjat muotoutuvat käyttäjänsä mukaisesti. Tyynyjä oli sängyllä pienen vuoren verran ja yöpöydältä löytyi jopa pieni suihkepullo tyynyyn suihkutettavaa sprayta, jonka tuoksut edesauttoivat unen saamista. Täydet kymmenen pistettä tästä osa-alueesta!

Aluksi tuntui jopa hieman hölmöltä varata huone omasta kotikaupungista, mutta hyvin nukutun yön ja hauskan reissun jälkeen, sain onneksi todeta olleeni väärässä. Matkustamiseen ei mennyt aikaa, vaan suuntasimme heti töiden jälkeen Tammeriin ja kirjauduimme sisään. Koska kyseessä oli synttärilahja, halusin varata meille Tammerin Gagarin-sviitin, jossa itse Juri Gagarin oli majoittunut Tampereen reissullaan. Tästä historiallisesta tapahtumasta oli ikkunalaudalla muistuttamassa kuva Gagarinista. Sviitti sijaitsee Tammerin kuudennessa kerroksessa ja sanomattakin on selvää, että näköalat ovat Tammerkosken läheisyydessä sijaitsevasta hotellista huikaisevat. Gagarinissa ikkunoita on kahteen suuntaan ja koko komeuden kruunaa oma sauna. Kun kuulin huoneessa sijaitsevasta saunasta, tiesin heti, että tämä jos mikä on Matille täydellinen huone. Kun saunaystävän sviitti henki kaiken lisäksi historiaa, en olisi voinut keksiä parempaa hotellia miehelleni. Olen kuullut huhua, että Tammerissa kummittelisi, mutta suurmiesten haamut eivät meidän visiitillämme näyttäytyneet.

Sviitti on sisustettu kauniilla ja osittain uskoakseni myös antiikkisilla huonekaluilla. Historian henki on säilytetty, mutta huone on tuotu tyylikkäästi myös nykyaikaan. Kylpyhuone on viimeisen päälle laitettu ja televisioitakin löytyi peräti kaksi. Yritin varata meille perjantai-illaksi pöytää hotellin yhteydessä sijaitsevasta Trattoria-ravintolasta, mutta harmiksemme se oli jo bookattu täyteen. Loppu hyvin, kaikki hyvin, vierestä löytyi Ravintola Tampella, jossa mahat sai täyteen synttäriherkkuja. Tammerin aamupala sen sijaan ansaitsee ylistyssanan jos toisenkin. Jo pelkästään aamiaistila on henkeäsalpaavan upea! Kahvi tarjoillaan pöytiin, tarjolla on herkkuja mustasta makkarasta leivonnaisiin ja myös erityisruokavaliot on otettu huomioon. Timanttinen kokonaisuus kaiken kaikkiaan.

Pääsimme siis testaamaan keskusta-asumista yhden yön verran ja rentoutuneesta sankarista päätellen, lahjavalinta osui aivan nappiin. Hektisen elämän ja arjen keskelle kaipaa välillä pienen hengähdyshetken ja juuri tällainen hemmottelu sopii meille täydellisesti. Sankari oli myös äärimmäisen otettu siitä, että hotelli tarjosi meille lasilliset kuohuvaa heti saavuttuamme syntymäpäivien kunniaksi. Tällaiset pienet jutut lämmittävät todella sydäntä.

Oletteko harrastaneet hotellireissuja omassa kotikaupungissanne vai onko joku peräti yöpynyt Tammerin katon alla?


Posted in lifestyle and tagged , by NOORA.