MAANANTAIN MAKUPALA

PA228489 PA228549PA228496

Koska tiedän, että monen mielestä on vielä aivan liian aikaista puhua tiedätte-kyllä-mistä, en tee sitä virhettä, että karkottaisin lukijani pois jo ennen ensimmäisen lauseen pistettä. Tätä puuroreseptiä ei nimittäin kannata sivuuttaa liian aikaisen jouluhössötyksen pelossa! Sovitaan, että ei puhuta joul..tiedätte-kyllä-mistä-puurosta, vaan kutsuttakoon sitä tässä postauksessa syyspuuroksi. Tämä herkku kannattaa laittaa porisemaan kattilaan vaikka jo tänään syysillan iloksi!

ccnoora

Lisää kattilaan n. 2 dl vettä ja 1 rkl voita. Kiehauta. Lisää joukkoon n. 4 dl maitoa ja 1 ½ dl puuroriisiä. Itse suosin Urtekramin luomupuuroriisiä (esim. Ruohonjuuressa myytävä pussi on kätevänkokoinen ja riisi kypsyy nopeasti!). Sekottele pohjaa myöten niin kauan kunnes kuplii, ja pienennä levy ykköselle. Sekoita vielä n. viiden minuutin ajan. Anna hautua välillä sekoitellen noin puolen tunnin ajan. Mausta puuro omenalohkoilla, inkiväärillä, kanelilla ja ripauksella sokeria.

PA228517PA228506

Sen lisäksi, että puuro on suussasulavan herkullista ja kelpaa niin aamu-, ilta- kuin välipalaksikin, se on melkoinen energia- ja vitamiinipommi vaikkapa flunssan kourissa kamppailevalle. Meillä puuroa keiteltiinkin useampana iltana viime viikolla. Inkivääri ja tuoreet omput nostavat sen perinteisen joul..riisipuuron aivan uusiin ulottuvuuksiin!

Lämmitin juuri itselleni annoksen eilen tekemääni puuroa ja vietämme Epun kanssa kahdestaan koti-iltaa. Odotan jo innolla, että Matti palaa kotiin, sillä hän on juuri ennakkonäytöksessä katsomassa Tuntematonta sotilasta. Oma luku-urakkani on pian taputeltu, jäljellä on enää sata sivua klassikkoa. Kirja on vienyt niin mukanaan, että odotukset leffaa kohtaa vain kasvavat päivä päivältä. Jännä kuulla, tykästyikö Matti elokuvaan!

Mutta nyt tyypit, puuro porisemaan! <3

PA228492 PA228510


Posted in and tagged by NOORA.