TEE-SE-ITSE-SUKKANAUHA

Vaikka omat hääsuunnitelmamme eivät olekaan aktiivisesti käynnissä, olen kerännyt tulevaa varten jo paljon ideoita talteen. Olemme toki myös alustavasti jo kartoittaneet budjettia ja suunnitelleet vieraslistaa, mutta hääpäivää ei vielä ole lyöty lukkoon. Meillä ei ole kiire minnekään, mutta on hyvin todennäköistä, että kun hääinspis iskee oikein kunnolla päälle, järjestämme lopulta pienet ja meidännäköiset häät nopealla aikataululla. Häät ovat asia, josta yritän kovasti olla stressaamatta, joten tuota tärkeää päivää kohti seilataan nyt rauhallisin mielin.

Koska hääpostauksia ja aiheeseen liittyviä kirjoituksia on kuitenkin kommenttibokseissa toivottu niin paljon, en näe syytä sille, miksi en tallentaisi ideoitani talteen nyt jo myös blogin puolelle. Kokosin samaiseen aiheeseen liittyvät postaukset   TAHDOTAAN-tägin alle, joten jos olet kiinnostunut lukemaan lisää vaikkapa kihlajaisistamme tai häämessufiiliksistämme, löydät postaukset tuon linkin takaa. Tilastoja tutkiessani olen myös huomannut, että ”curiousnoora kihlasormus”-hakusanaa on käytetty ahkerasti, joten sormusjututkin on nyt koottu kaikki tuon tägin alle.

Mutta nyt, josko edes ihan hitusen fiilistelisimme pienen tutoriaalin avulla kaikkia niitä pitsejä, ruusun terälehtiä ja ihanuutta, mitä häät tuovat mukanaan..

curiousnoora

Sukkanauhan heittäminen juontaa juurensa 1500-luvun Eurooppaan, jolloin uskottiin, että tuottaa hyvää onnea saada häävieraana itselleen palanen hääpuvusta. Koska tämä herätti epätoivottua käytöstä vieraiden joukossa, jotka muun muassa juhlan aikana repivät morsiamen puvusta palasia itselleen, morsiamet alkoivat itse vapaaehtoisesti heitellä osia puvustaan vieraiden joukkoon. Alunperin morsian heitti siis itse oman sukkanauhansa, mutta 1500-luvulla käytäntö muuttui ja miehet ottivat ohjat käsiinsä. Sen onnekkaan miesvieraan, joka nappasi sukkanauhan, uskottiin olevan seuraava naimakaupat tekevä.

Tekemällä itse voi häitä järjestäessä säästää pitkänkin pennin, eikä kenellekään varmasti tule yllätyksenä se, että haluan ehdottomasti itsekin näperrellä koristeita häitämme varten. Pukuompelijaksi minusta ei kuitenkaan ole, mutta pienempiin projekteihin tartun mielelläni.

Löysin jokin aika sitten kirpputorilta euron kerän tavattoman kaunista, hieman sinertävää pitsistä kuminauhaa, joka on kuin tehty sukkanauhaa varten. Sukkanauhan tekemistä varten et tarvitse kuin neulan ja lankaa sekä halutessasi koristeita. Sukkanauhaan voi esimerkiksi ommella sinisen rusetin tai vaikkapa pienen persoonallisen korun. Kustannuksia ei juurikaan kerry, ja morsian saa osaksi asuaan jotakin taatusti uniikkia.

Olen nimittäin melko varma siitä, että kovin monen morsmaikun sukkanauhassa ei ole ollut hienostopuudelinappia rusetti kaulassa..

curiousnoora

enkku2-1-1

I do, I do, I do! But before that, there’s a wedding to plan. A little by little, I have gathered some ideas and thoughts into my notebook, and I think it’s time to share some ideas with you guys also. Let’s start with something cute and girly. DIY-garder is easy to make, all you need is some beautiful lacy ribbon and something to decorate it with. Simple and unique, and it doesn’t hurt your budget.


Posted in and tagged , by NOORA.