PEHMOINEN PAKETTI YSTÄVÄLLE

Työhuoneeni nurkassa on jo pitkään ollut pieni pussukka erinäisiä jämälankoja, joita on vuosien varrella jäänyt jäljelle erilaisista ompeluksistani. Käydessäni läpi varastojani, löysin pussukasta niin hurmaavan setin lankoja, että ryijysormiani alkoi kihelmöidä ja päätin näpertää langoista ystävälleni syntymäpäivälahjaksi pienehkön ryijyn ikään kuin kortiksi. Aiheeksi valitsin ystäväni nimikirjaimet.

curiousnoora

Tein laajemman tutoriaalin ryijyn tekemisestä viime vuoden puolella, kun annoin Matin vanhemmille joululahjaksi itsetekemäni ryijyn. Tuosta tutoriaalista löydät myös videon ryijynteosta, ja tämäkin pikkuryijy syntyi tismalleen samaa ohjetta noudattaen. Pienempi ryijy toki valmistuu nopeammin ja sen tekemiseen kuluu huomattavasti vähemmän lankaa, mutta jonkinlainen suunnitelma työstä kannattaa olla tehtynä etukäteen vaikkapa paperille. Tässä ryijyssä halusin nimikirjaimet tismalleen ryijyn keskelle ja symmetriseen muotoon, joten piirsin kuvion lyijykynällä myös ryijykankaaseen. Tämä helpottaa kovasti työn tekemistä ja kukin lankatupsu löytää oman paikkansa.

Käytin työssäni kolmea eri lankaa. Valkoisen langan vyötteet olivat kadonneet, joten en tiedä mikä lanka on kyseessä, mutta tuo mustaharmaa lanka on Novitan Seitsemää veljestä ja vaaleanpunaisen langan joukkoon ompelin mukaan paljettilankaa. Tärkeintä on, että langat ovat yhtä paksuja, jotta lopputulos on tasainen. Koska valkoinen lanka oli huomattavasti paksumpaa kuin muut, tein kirjainten lankasolmut kaksinkertaisella langalla.

Ryijyn tekeminen on muuten täydellistä tekemistä sadepäiviksi ja kun ideasta pääsee jyvälle, homma käynnistyy vauhdikkaasti. Kokeile vaikka!

enkku2-1-1

As you may already know, I love doing crafts! This was a gift for my dear friend who celebrated her birthday a while ago. I was so happy to see, that she really liked the gift.


Posted in and tagged , , by NOORA.