SYDÄMELLISTÄ POSTIA

You can call me old fashioned, mutta rakastan yli kaiken postikorttien ja kirjeiden kirjoittamista.  Postikortteja lähettelen parikin kertaa kuukaudessa, mutta kirjeitä kirjoittelen enää harvemmin. Voi niitä ihania muistoja, kun lapsuudessa minulla oli monen monta kirjekaveria, jonka kanssa kirjoittelimme melkein viikoittain! Kuorien sisuksiin piiloteltiin kaverille kirjeen lisäksi ylläreitä, kuten tarroja ja kiiltokuvia ja vastaus piti tietysti raapustella ja lähettää viipymättä.

Erilaisia kirjepapereita löytyy työpöytäni laatikoista vaikka kuinka ja paljon, mutta bongatessani hauskan kuorentaitteluohjeen netistä, olen tehnyt kuorista entistä persoonallisempia taittelemalla niitä itse ihanista askartelupapereista.

Aluksi paperista leikataan irti symmetrinen sydän (mitä isompi paperi, sitä isompi sydän, sitä isompi kuori). Kumpikin reuna käännetään kohti keskustaa ja tehdään siistit taitokset.

Kun olet taittanut reunat, käännä vielä sydämen yläreuna osoittamaan kohti kärkeä, tasaisesti äsken tekemiesi taitosten päälle. Kirjekuoresi on jo melkein valmis. Taita vielä sydämen kärki kohti keskikohtaa läpäksi. Sulje kauniilla tarralla.

Näin pientä kirjekuorta voi käyttää vaikkapa ”käyntikorttikotelona” tai sen sisuksiin voi piilottaa pakettikortin. Kuorta voi vielä koristella tarroin tai leimasimen avulla tai voit tehdä sen kulmaan rei’ittimellä reiän, josta kuori kortteineen kiinnitetään pakettiin. Ideaahan voisi hyödyntää vaikkapa tulevaisuudessa, kun on aika lähetellä hääkutsuja..

Käsi ylös kuka muu edelleen lähettää sitä ihan oikeaakin kirjepostia. Minä, minä, minä!!

enkku2-1-1

Just follow the instructions and create the cutest envelope for your loveletters. ♥_♥


Posted in and tagged , , by NOORA.