VINKKI VIIMEISTELYÄ VARTEN

PB059529 PB059542PB059531

Juhlakausi alkaa pikkuhiljaa kolkutella oven takana kuin Joulupukki konsanaan, ja sen vuoksi ainakin Norpan lahjapajalla alkaa jo pikkuhiljaa valmistua myös itse tehtyjä lahjoja ystäville ja tuttaville. Tänäkin vuonna puikot kilisevät ahkerasti ja joulukorttien tekoakin olen jo ehtinyt jonkin verran miettiä. Toisille jouluhössötys saattaa nostaa karvat kauhusta pystyyn, mutta minä nautin tällaisesta askartelusta ja intoilusta. Jouluintoilu on ihan ok, jos se auttaa kampittamaan vaikkapa kaamosväsymystä, eikös?

Ja tällaisen DIY-pussukan voi väkertää jo vaikkapa tulevaksi sunnuntaiksi isänpäivälahjan päälle! Kun isukki piilottaa vaikkapa sukkalaatikkoonsa tämän ruusuisen lahjan, sukat tuoksuvat jatkossa vain ja ainoastaan kukkaniityiltä.

Näin suloinen tuoksupussukka valmistuu:

ccnoora

Leikkaa palanen haluamastasi pitsikankaasta. Huomioi, että kankaassa ei saa olla kovin suuria reikiä – kuivatut kukkaset murenevat helposti ja palasten varisemisen ehkäisemiseksi, pussukassa ei saa olla isoja reikiä. Ompele pussukan yläreunoihin nauhakujat, ompelukone on toki näppärä apuväline, mutta nopeasti näin pienen pussukan ompelee myös käsin valmiiksi. Ompele seuraavaksi pussin reunat yhteen. Pujota hakaneulan avulla molempien kujien läpi nauha. Käännä pussi oikein päin. Täytä pussukka kuivatuilla ruusunlehdillä täpötäyteen. Sulje narut kiristämällä. Tämä diy-idea viimeistelee lahjapaketin ja toimii itsessäänkin lahjana!

Vinkki: Ruusujen lisäksi myös esimerkiksi eukalyptus ja laventeli tuoksuvat kuivuttuaankin!

Sen lisäksi, että tuoksupussukka on kaunis koriste paketin päälle, sille löytyy myös muuta käyttöä. Tuoksuvan pussin voi laittaa esimerkiksi liinavaate- tai vaatekaappiin viehkeää tuoksua luomaan. Tämän DIY-vinkin ansiosta kauniisti kuivuneita ruusuja ei myöskään tarvitse heittää pois – kuivuneet ruusunlehdet ovat monesti niin kauniita, että niitä ei millään raaskisi  heittää roskiin!

Mikäli neula ja lanka eivät pysy hyppysissäsi, valmiita pussukoita löydät askarteluliikkeistä. Ruusut kuivattamalla itsetehdyt lahjasi ovat hetkessä valmiit!

PB059547 PB059564


Posted in and tagged , , by NOORA.