PARASTA PIZZAA METSÄSTÄMÄSSÄ

Kun istahdin viime viikolla Sitkon ikkunapöytään, odotukseni hipoivat kattoa. KAIKKI ovat kehuneet tätä paikkaa niin kovasti, että halusin vihdoin käydä tsekkaamassa itse pitävätkö huhut paikkansa. Saisiko Näsilinnankadun Sitkosta oikeasti Mansen parasta pizzaa?

Heti ensimmäiseksi on annettava isot aplodit Sitkon sijannille. Pizzeriaan on helppo poiketa keskustavisiitin yhteydessä. Tilauksia odotellessa ikkunapöydän ääressä riitti katseltavaa ja tunnelmallisen viihtyisä miljöö olikin täydellinen pizzatreffejämme ajatellen. Sitkossa viettäisi taatusti myös mukavan illan isommankin ystäväporukan kera.

Sitko Pizza & Bar valmistaa pizzansa tuoreista ja laadukkaista tuotteista. Suuri osa raaka-aineista  on paikallisia ja makunautintoja täydentävät tarkkaan valitut viinivaihtoehdot. Menusta löytyy toinen toistaan herkullisempia pizzoja, joista valitseminen oli suorastaan mahdotonta. Teimmekin lopulta kompromissin ja valitsimme kaksi eri pizzaa, joista pääsisimme sitten molemmat maistelemaan.

Oma valintani, kylmäsavulohipizza, sai makuhermot heittämään onnesta kuperkeikkaa. Lohen lisäksi pizza oli kuorrutettu rucolalla ja seesaminsiemenillä, smetanalla ja sitruunavinegretellä, ja erityinen kunniamaininta on annettava myös ihanan muhkealle pizzapohjalle. Matin mozzarella-salamipizza olisi sekin varmasti ollut erinomainen, mutta lopulta en kylmäsavulohipizzaa maistettuani malttanutkaan tehdä vaihtokauppoja, vaan popsin itse oman pizzani kitusiini. Kerrassaan herrrrrkullista!

Mansen parasta? Hmmm.. Nyt heitit pahan. Pizza oli aivan taivaallisen hyvää, ravintola todella viihtyisä ja palvelu ystävällistä, mutta parhaan pizzan titteliä ei ehkä vielä yhden visiitin perusteella voi antaa. Minun täytynee siis jatkaa kenttätutkimuksia ja istahtaa samaisen ikkunapöydän ääreen pian toistekin. Siis ihan vaan tutkimusmielessä.

Herkullista tiistaipäivää tyypit!

enkku2-1

Yummy Tuesday guys! Last week I visited this amazing Pizza & Bar-restaurant called SITKO here in Tampere, and I absolutely loved it. The atmosphere was chic and the salmon-pizza was excellent. One of the best pizzerias here in my hometown? Definitely.


Posted in and tagged , , , by NOORA.