MINUN KALEVALANI

Sen sijaan, että runoilisin teille Väinämöisestä, päätin kaivella Kalevalan päivän kunniaksi esiin kauneimmat ja rakkaimmat Kalevala koru-aarteeni. Väitän, että melko monen naisen korulippaasta löytyy yksi jos toinenkin Kalevala Koru-aarre. Tässä omani.

Yhteisen matkamme aikana olen saanut Matilta tärkeinä merkkipäivinä monia, kauniita Kalevala Koru-lahjoja. Mies on vuosien varrella oppinut, että lahjavalinnassa ei voi mennä vikaan, jos käy hankkimassa sen Kalevala Korun valikoimasta. Ja tottahan se on, klassisiin mutta samalla ikitrendikkäisiin koruihin ei voi yksinkertaisesti olla ihastumatta. Yhdet rakkaimmista korvakoruistani ovat ystävänpäivälahja Matilta neljän vuoden takaa, kun sain kauniit hopeiset Talon Sydämet korviini. Kaksi vuotta sitten vuosipäivälahjapaketistani paljastui Lähde-rannekoru. Se on niin kaunis, että en uskalla edes käyttää sitä, kun pelkään kadottavani sen. Tuosta korusta ottamani kuvat kuuluvat muuten lempikuviini kautta aikojen.

Viime vuonna pääsi myös Matti avaamaan syntymäpäiväpakettia, josta löytyi Kalevala Koru. Elämän Roihu oli todella mieluinen lahja, jota olen itsekin saattanut lainailla silloin tällöin.

Minua on hemmoteltu Kalevala Koruilla myös jo lapsena. Tuo hurmaavan suloinen karhunpenturiipus on syntymäpäivälahja vanhemmiltani. Koru on niin kaunis ja se sopii kuvastamaan täydellisesti niitä kolmea rakasta, joilta korun sainkin; äitiä, isää ja pikkusiskoa. Tintti sen sijaan lennähti kaulaani kiitokseksi tästä Kalevala Koru-kampanjasta, johon pääsin ilokseni mukaan jokin aika sitten. Tintti-riipukset ovat valloittavia ja niitä kokoelmaani mahtuisi vielä toinenkin, eri värisellä masulla tietenkin.

Kehykset kätkevät sen sijaan sisuksiinsa piirtämäni kuvan, joka johdatti minut melkoisiin seikkailuihin. Olen kehystänyt tuon kuvan työpöytäni hyllylle muistuttamaan minua siitä, että hurjimmatkin unelmat voivat joskus toteutua. En koskaan, ikipäivänä, olisi voinut kuvitella, että suunnittelemani koru otetaan osaksi Kalevala Korun tuotantoa.

Kalevalan päivän kunniaksi, kertokaahan mikä on teidän Kalevala koru-aarteenne. ♥

enkku2

Here’s some of my favourite Kalevala Koru-treasures from my jewellery box. Any same favourites?


Posted in and tagged , by NOORA.