SANKARIPOJAN ILLALLINEN

Minulla oli vielä yksi ässä hihassa, kun juhlimme viime viikolla Matin syntymäpäiviä. Pöytälaatikossa oli nimittäin hetken odotellut oikeaa tilaisuutta eräs lahjakortti. Koska tie miehen sydämeen käy vatsan kautta, vein sankaripoikani syömään Hotelli Torni Tampereen Paja Bar-ravintolaan; tuohon Manse-rockia kunnioittavaan juuri ruoka- ja drinkkilistansa uudistaneeseen viihtyisään manselaiseen ravintolahelmeen Tornin juurella.

Me vakuutuimme ravintolasta jo siinä vaiheessa, kun istahdimme pöytään ja saimme käsiimme Popedamaiset ruokalistat. Manse-rockin ystävinä myös ravintolan musiikki ansaitsee aplodit ja hei missä muualla voi seinältä bongata Juice Leskisen vanhat Reinot tai Jonne Aaronin ensimmäisen sähkökitaran?!

Alkupalaksi valitsin Manse-klassikon. Eteeni kannettiin Tapolan mustaamakkaraa puolukkahillolla ja sipulilisukkeella ja tuon valtavan alkupala-annoksen jälkeen vatsani oli jo pullollaan. Paja Barin alkupalat sopivatkin erinomaisesti täyttämään pientä nälkää samalla, kun istahdat ystäväporukan kanssa ravintolan upottaviin nojatuoleihin. Matin valinta, friteeratut puikulaperunat tomaattisalsalla olivat myös herkullisia ja päädyimmekin maistelemaan herkkuja myös toistemme lautasilta. Kai säkin olet jo maistanut mustaamakkaraa?

Paja BRGR. Huh, mikä burgeri. Aivan mielettömän hyvät burgerit sulivat suussa ja annoksen pisteet vain nousivat kohisten kattoon, kun lunttasin ruokalistalta, että raaka-aineet olivat peräisin muun muassa lähituottajilta, kuten Urjalasta ja Mouhijärveltä. Tykkäsin.

Mutta oma suosikkini, ilveskissanaisen jälkkäriannos vei jalat alta. Tampereen Jäätelötehtaan Tampereen Tornille yksinoikeudella valmistetut Ilves- ja Tappara-jäätelöt nimittäin viimeistelivät tämän makuelämyksen. Itse valitsin (luonnollisestikin) Ilves-annoksen, mutta saattoipa suuhuni eksyä myös lusikallinen Tapparaa. Pakkohan sitä oli maistaa!

Paja Barista poistui tyytyväinen sankaripoika deitteineen. Täällä on ehdottomasti käytävä uudestaan. Maha pullollaan oli sankaripojan hyvä aloittaa elämä 29-vuotiaana.

RA
enkku2

Last week, we celebrated my boyfriend’s 29th birthday in an amazing Manse-rock restaurant called Paja Bar. Let the pictures speak for themselves, but let me tell you this: the food was just as delicious as it looked like. Y-u-m-m-y.

*Matin synttäri-illallisen tarjosi Solo Sokos Hotel Torni Tampere.


Posted in and tagged , , by NOORA.