NO NYSSE JOULU MUUTTI MEILLE

Epulla meni ihan pasmat sekaisin, kun kerroin, että ”joulu on tulossa, Eppu, joulu tulee!”. Se kipitti äkkiä ulko-ovelle, ja kökötti siellä tunnollisesti odottamassa, että ”joulu” astelee ovesta sisään. Pettymys taisi olla aika kova, kun kylään ei astellutkaan sohvatyynyjä kummempia tyyppejä.

Kerroin pimahtaneeni H&M Homen jouluosastolla ja tilanneeni joulun kotiin. Ikinä ennen en ole joulua meidän yhteiseen kotiimme laittanut, mutta vietämme todennäköisesti tänä jouluna paljon aikaa kotosalla, joten pienet punaiset väriläiskät olivat nyt tervetulleita kotiimme joulufiilistä tuomaan.

Tilaukseeni kuului niin tyynynpäällisiä, kynttilöitä kuin punaiset verhotkin, ja viime viikonloppuna tosiaan tuunasin jo kodin joulukuntoon. Vaikka punainen ei lempivärini olekaan, tuntui koti tämän pienen kausimuutoksen myötä paljon kotoisammalta ja lämpimämmältä.

Ja voih, tuo tilauksen ehdoton suosikkini, kanelilta tuoksuva kynttilä, loi kotiin joulun tuoksun.  Aleosastolta bongattu tumma, marmorinen alusta sen sijaan sopi erinomaisesti kynttilöiden alla pidettäväksi.

Sohvatyynyjen päällisiä vaihtamalla saa olohuoneen ilmettä nopeastikin muutettua. Tuo ananastyynynpäällinen saa minun puolestani jäädä ympärivuotiseen käyttöön, niin hauskan näköinen se on! Joulunpunaisia verhoja tilasin kaksi kappaletta, mutta päädyin lopulta laittamaan vain yhden verhoista ikkunaan. Printtiverhon ja mustan sivuverhon väliin asetettu verho tuo juuri sopivasti joulufiilistä ikkunaan. H&M-ostosten lisäksi hankin vielä sohvalle Ikean muutaman euron punaisen viltin niitä hetkiä varten, kun viltin alla lueskellaan uutta lahjaksi saatua kirjaa ja hörpitään glögiä.

Pyrin sisällyttämään tilaukseeni mahdollisimman ajattomia joulujuttuja, sellaisia elementtejä, jotka kestävät aikaa ja miellyttävät silmää vielä vuosienkin päästä. Joulutuotteet säilötään siis joulun jälkeen tarkasti talteen seuraavaa joulua odottamaan.

Kuukauden päästä joulutohinat ovat jo vilkkaimmillaan. Olen onneksi tehnyt jo pikkuhiljaa joululahjahankintoja ja tänä vuonna aion olla jouluostoksilla todella maltillinen. Yritän mahdollisuuksien mukaan ehtiä tekemään lahjoja itse, ja räätälöin tarkan budjetin, jossa on pysyttävä. Ei se määrä, vaan se ajatus.

Joko teille on muuttanut joulu?

enkku2

It’s beginning to look a lot like Christmas..


Posted in and tagged , by NOORA.