NÄIN SYNTYY SYYSHAME VARTISSA

CURIOUSER & CURIOUSER | muoti

curiousnoora2

Suriseeko teillä usein ompelukone?

Tein itselleni viimeksi vaatteita varmaankin yläasteen kässäntunnilla. Tuolloin vaatteiden tekeminen ja ompelu oli yksi mukavimmista harrastuksistani, mutta pikkuhiljaa kiinnostuinkin enemmän neulomaan puikoilla enkä koskaan tullut hankkineeksi edes omaa ompelukonetta.

Messudeittinäni I love me-messuille matkusti oma mamini, jonka säkenöivän ruskainen syyshame kiinnitti heti huomioni. Pian selvisikin, että äiti oli tehnyt itse (..vartissa) tuon hameen itselleen ja pikaisen opastuksen jälkeen aloin uskoa, että jopa minä pystyisin tähän.

Hame on tehty siis yhdestä kangassuikaleesta (kuten huomaatte, ompelutermit eivät oikein ole minulla hallussa..), jonka reunaan mami ompeli aluksi kujan kuminauhalle. Sen jälkeen surautetaan nurjalta puolelta pitkä sauma kiinni. Jätät tässä vaiheessa tietysti kuminauhakujan pään auki, jotta saat kuminauhan ujutettua paikoilleen.

curiousnoora

Hameesi alkaa olla valmis. Tasku on helppo ommella kiinni tässä vaiheessa. Helman voi käsitellä eri tavoin. Mikäli valitset hameesi kankaaksi samankaltaisen kankaan kuin äidin hameessa, voit repiä helmaan suloisen hapsureunuksen tai ommella sen niin, että kangas ei ala purkaantua.

Hhmmm.. Ei kuulosta vaikealta, eihän? 


enkku2

My mum made this beautiful autumn-skirt and I have a feeling that with this simple tutorial I could do it too. Do you make clothes by yourself?


Posted in muoti and tagged , by NOORA.