KÄRÄHTÄNYT RUUSUKIMPPU

CURIOUSER & CURIOUSER | ruoka

omenaruusut omenaruusut

Omenaruusuja siellä, omenaruusuja täällä! Pakkohan tätä tuoreinta someilmiötä oli itsekin testata.

Omenaruusut ovat aivan valtavan kaunis jälkiruoka syksyiseen ruokapöytään ja olen aivan varma siitä, että ne saavat vieraasi ainakin hetkeksi häkeltymään kokkailutaidoistasi. Nämä herkut näyttävät upeilta ja somen mukaan ne on myös helppo valmistaa. Onko tosiaan näin? Minäpä vedin essun ylle ja rupesin hommiin!

omenaruusut omenaruusut

Ensimmäiseksi käydään omenoiden kimppuun. Omenat viipaloidaan superohuiksi ja heitetään kulhoon, jossa on luraus sitruunamehua (estää omenien tummumisen). Omenaviipaleet sekoitellaan sitruunamehussa ja joukkoon lisätään myös pari teelusikallista sokeria. Kulho isketään mikroon pariksi minuutiksi, jotta viipaleet pehmenevät.

Sillä välin voit leikata pituussuunnassa voitaikinalevyt puoliksi. Kauli levy puikulaksi ja asettele pehmenneet omenaviipaleet sen reunaan. Levitä taikinasuikaleeseen aprikoosihilloa ja ripottele päällä kanelia. Sitten levy taitetaan kaksin kerroin ja koko paketti rullaillaan kauniiksi ruusuksi. ”Ruusu” asetetaan muffinssivuokaan ja koko kimppu laitetaan 225-asteiseen uuniin noin 20 minuutiksi.

VARO etteivät omppujen reunat kärähdä (..niin kuin allekirjoittaneella kävi). Voit suojata ruususi vaikkapa foliolla.

omenaruusut

Oliko someilmiön toteuttaminen yhtä helppoa kuin annettiin ymmärtää? KYLLÄ. Ja mikä parasta, lopputuloksena oli aivan huippuhyviä ruusuja.

enkku2

Here’s some roses for you guys! Happy Saturday!


Posted in ruoka and tagged by NOORA.