VAHINKODIEETILLÄ

CURIOUSER & CURIOUSER | ruoka

Viisaudenhampaan poiston jälkeen kannoin kotiin kassillisen nestemäistä ravintoa. Hammaslääkäri suositteli, että purtavaa ruokaa alkaisi syödä vasta muutaman päivän kuluttua, kun poistokuoppa on rauhassa parantunut ja noudatinkin kiltisti lääkärin ohjeita sosekeittojen ja jäätelön parissa.

Mutta sitten sattui jotakin kummallista. Huomasin syöväni lounaaksi sosekeittoa vielä moooonta päivää parantumisen jälkeenkin. Tämä lihansyöjä oli jäänyt kasvissosekeittokoukkuun.

Enää eivät riittäneet valmissosekeitot, kun keittiössä pörisi soseuttajakone (mikä sen oikea nimi on?!) ja Eppu otti lattialla koppia lentelevistä porkkanankuorista ja perunakuutioista.

sosekeitto

Eritoten tykästyin kokeiluuni, jossa paahdoin porkkanat uunissa ennen soseuttamista. Asettelin kasvislohkot pellille ja maustoin ne suolalla, mustapippurilla ja öljyllä, jonka jälkeen niitä paistettiin noin puoli tuntia 225-asteisessa uunissa. Tämän jälkeen kasvikset siirrettiin kattilaan ja päälle kaadettiin osa kasvisliemestä. Sitten soseutettiin ja joukkoon lisättiin kerma ja loput liemestä. Kuumentelin keittoa hetken ja lisäsin vielä päälle hieman pippuria. Vähän möykkyistä mutta oikein hyvää. Suosittelen lisäämään päälle myös tuoreita yrttejä.

Matti ei ole vielä oikein lämmennyt kokkailukokeiluistani (”hei tässä ei ole lihaa?!”), mutta itse olen aivan innoissani. Syön kaksi lämmintä ruokaa päivässä, ja keittoateria lämmittää ihanasti töiden jälkeen. Olo on jotenkin kevyempi, farkut eivät kiristä ja hammaskin on saanut parantua rauhassa.

Vinkkaappa hei mulle helppo ja nopea sosekeittoresepti kommenttiboksiin!

enkku2

Soups taste so good on a chilly autumn-day. My favourite soup is made of carrots. It’s so good, and it looks so sunny.


Posted in ruoka and tagged by NOORA.