NYT KOHOTETAAN MALJA KESÄLLE!

CURIOUSER & CURIOUSER | ruoka

Bella-blogit, kaupallinen kampanja

tostiasti

Joko mahanpohjassa kuplii jännitys? Kevään ehdottomasti ikimuistoisin juhlaviikko on alkamassa, kun moni nuori jännittää tällä hetkellä taatusti tulevaa lauantaita, onnellista ja ihanaa valmistujaispäiväänsä.

Upeita saavutuksia täytyy toki juhlistaa asiaankuuluvin tarjottavin, ja vieraiden saapuessa juhliin perinteisiin kuuluu, että onnitteluiden lomassa sankarille nostetaan malja. Kulaus italialaista Tosti Asti-kuohuviiniä johdattaa vieraat juhlatunnelmaan ja saa kesäisen makumaailman leikkimään kielen päällä. Tätä herkullista juhlajuomaa (Alko/ 10,69e) pääsin nimittäin itsekin testailemaan, kun Tosti Asti lähetti minulle kuohuvan lähetyksen. Kesäjuhliin kuuluu kuohuva ja otimmekin jo hieman varaslähdön ensi lauantain juhlahumua ajatellen. Kesäilta yhdessä Tosti Asti Dolcen, maalaismaiseman ja hyvän seuran kanssa oli täydellinen avaus kesälle.

Tämä herkullinen, makean hedelmäinen kuohuviini luokitellaan erinomaiseksi jälkiruokaviiniksi ja onnittelumaljojen lomassa vieraille voikin tarjota samalla myös pienen herkullisen suupalan juoman makuelämystä täydentämään. Moni vastavalmistunut painaa tulevana lauantaina valkolakin päähänsä ja sen vuoksi meidän skumppakauden avajaisissamme herkuteltiin Tosti Asti Dolcen lisäksi ”ylioppilailla”, pienillä herkullisilla leivonnaisilla, jotka sopivat kuplivan kuohujuoman kaveriksi paremmin kuin hyvin.

ylioppilaat

 Tarvitset: 250 g voita/margariinia, 2 dl sokeria, 1 kananmuna, n. 2-3 rkl kermaa, 300 g vehnäjauhoja, 125 g perunajauhoja, 1 tl leivinjauhetta, 1 tl vaniljasokeria, omenamarmeladia, sulatettua suklaata, kultaisia koristehelmiä

Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmuna. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vuorotellen kerman kanssa vaahdon joukkoon. Anna taikinan olla viileässä peitettynä useamman tunnin ajan. Kauli taikina useana eri palana jauhotetun alustan päällä ohueksi. Painele muotilla taikinasta sopivankokoisia ”ylioppilaslakkeja”.  Paista 175-200 asteessa vaaleanruskeiksi. Jäähdytä. Kostuta sulatettuun suklaaseen pikkuleivän reuna ja aseta suklaan reunaan kultainen helmi. Jätä alapuolelle tuleva pikkuleipä ilman suklaata ja levitä sille marmeladia. Paina vastakappaleet yhteen.

Kommentointi tähän postaukseen on suljettu alkoholilain vaatimuksesta. Kuplivia juhlahetkiä kaikkien kesään!

* Yhteistyössä Tosti Asti

 


Posted in ruoka and tagged by NOORA.