”MAITORAHKAKO PAHAA?”

CURIOUSER & CURIOUSER | ruoka

MARJARAHKA

Vappu oli ja meni ja serpentiinit matkaavat jo kohti kaatopaikkaa, mutta tätä vappuherkkua voi onneksi tehdä ihan koska vaan. Tuli meinaan niin maanmainiota marjarahkaa tehtyä vapun aikana, että tätä postausta ei kannata jättää lukematta. Tai oikeastaan kannattaa jos on herkkulakossa, tai jos olet samanlainen sokerihiiri kuten minä. Marjarahkan sivuvaikutuksena oli nimittäin se, että sen syömistä ei voinut lopettaa yhteen kulholliseen. Ei oikeastaan kahteenkaan.

MARJARAHKA1

Vispaa ensin kulhossa 2 dl vispikermaa vaahdoksi ja lisää joukkoon 250 g maitorahkaa. Heitä joukkoon 4 rkl sokeria ja 1 tl vaniljasokeria. Sekoita rahka tasaiseksi. Lisää rahkan sekaan haluamiasi marjoja, mutta ole sekoittaessa varovainen etteivät marjat murskaannu. Itse heitin rahkaan kotimaisen luomumarjaseoksen pakkasesta, josta löytyi niin mansikoita kuin herukoitakin. Kirpsakat herukat tasapainottivat hieman rahkan makeutta. Marjat kannattaa lisätä rahkaan myös melko jäisinä.

DSC00430DSC00437

Noora: ”En kyllä ymmärrä miks aina valitat, että maitorahka maistuu pahalta..”
Matti: ”Niin, noh, ehkäpä siksi, että en lisää joukkoon 2 dl kermaa ja sokeria sitä syödessäni.”

DSC00427

Huomasitteko tyypit tämän postauksen kuvissa mitään outoa tai erilaista? Sain Sonylta lainaan kompaktin kokoisen järjestelmäkameran, jota tämä Olympus-typy lähti vertailun vuoksi innolla testailemaan. Kameralla sai varsin näppärästi otettua laadukkaita otoksia, eikä valikoihin tutustuminen tuottanut juurikaan päänvaivaa. Uusi, ennaltatuntemattoman merkin kamera on kuitenkin aina melko haasteellinen tutustuttava, joten kahdessa viikossa en vielä välttämättä tullut kameran kanssa kovin tutuiksi. Kamera, a5100, sopi kuitenkin bloggaajan käteen paremmin kuin hyvin ja pakatessani kameraa palautuslaatikkoon, aloin jo hieman sitä jopa ikävöidä. Olen tainnut kuitenkin vuosien varrella kasvaa jo niin kiinni Olympukseeni, että kameramerkin vaihto tuntuisi liian suurelta hypyltä tuntemattomaan. Siitä huolimatta Sonyn kamera sai minut vakuutettua ja mielenkiinnolla kuulisin millaisia kokemuksia teillä on Sonyn järkkäreistä?

enkku2

The best dessert ever. So good. I love berries in desserts and I just couldn’t stop eating this fresh (and-not-so-healthy) dessert. But. Whatever. I loved it.


Posted in ruoka and tagged by NOORA.