IHAN PÄHKINÖINÄ

CURIOUSER & CURIOUSER | ruoka

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Eilen pöytään katettiin melkoinen läjä herkkuja, kun poikaystäväni Matti juhlisti synttäreitään.

Tiedättekö sen _raivostuttavan_ äänen, joka syntyy pistaasipähkinän kuorien avaamisesta? Itse en voi sietää sitä. Matti tykkää toisinaan popsia pistaasipähkinäpussin kerralla kitusiinsa ja minulle tämä tuokio on hermojaraastava hetki. Olin viime viikolla Cloettan järjestämässä Nutisal-pähkinäkoulussa ja siellä opin, että pistaasipähkinäplantaaseille minua ei saisi raahattua mistään hinnasta. Pistaasipähkinäviljelmillä suositellaan käytettäväksi nimittäin kuulosuojaimia, kun auki poksahtelevien pistaasipähkinöiden kuoret nostavat desibelit korkeuksiin. Pahin painajaiseni..

Pähkinäkoulu oli muutenkin opettavainen tuokio. Olen itse saanut joitakin vuosia sitten pähkinöistä melkoisia iho-oireita, ja lievähkö pähkinäallergiani hieman haittasi koulutustani. Pöydät notkuivat Nutisal-herkuista ja maistettuani muutaman Crunchy Mix-pussin chilikuorrutteisen pähkinän, olisin hyvin voinut kaataa koko pussin suihini. Nam!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pähkinöillähän on valtavasti hyviä terveysvaikutuksia ja olen niin harmissani, kun en näitä herkkuja voi hyvällä omallatunnolla syödä. Poikaystäväni on sen sijaan sellainen pikku pähkinähamsteri, että häntä ei lainkaan haitannut, kun kannoin kotiin kassillisen Nutisal-pähkinöitä, jotka pääsivät tarjolle nyt synttäripöytään.

Nutisalin Natural Mixin kumosin mukaan tarjolla olleeseen kana-vihannes-wokkiin. Nutisalin pähkinöiden herkullisuuden salaisuus piilee muun muassa paahtomenetelmissä, ja tämän pussin sisällöstä wokki sai makua paahtamattomista ja paahdetuista pähkinöistä sekä suolaamattomista pähkinöistä ja siemenistä. Lopputulos oli erinomainen!

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Parhaimmillaan pähkinöiden maut ovat kuitenkin varmasti sellaisenaan syötynä ja kaadoinkin vieraille kippoihin Sporty Mixin ja Gurmé Mixin. Päätellen siitä, että kulhot olivat tyhjiä, kun vieraat lähtivät, voitaneen todeta, että pähkinät olivat myös erinomaisen makuisia. Koko porukka meni näistä herkuista aivan pähkinöiksi!

Synttäri-ilta sujahti ohi mukavissa merkeissä ja sankaripoika oli niihin pinkkeihin paketteihinkin enemmän kuin tyytyväinen.

Isoja haleja kaikille, viettäkää kiva tiistai!! <3

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

* Pähkinät saatu Nutisal-Pähkinäkoulun yhteydessä.

IN ENGLISH : My boyfriend Matti celebrated his birthday yesterday and the birthdayboy had a great day. Thanks to Nutisal, everybody went nuts, when they saw the kitchen table!  While I visited Nutisal’s happening last week, I got a goodie bag full of nuts to take home with me. Yesterday, it was time to spend a yummy evening and when the guests left, the nutbowls were empty. I guess Nutisal-nuts were quite tasty..


Posted in ruoka and tagged by NOORA.