PIKKUINEN LUKUVINKKI

CURIOUSER & CURIOUSER | lifestyle

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sen sijaan, että olisin kantanut kirjakaupassa uutta lukemista etsiessäni kassalle jonkin höpöhöpöpokkarin, kirjakaupan hyllyiltä löytyikin tällä kertaa aivan toisenlaista luettavaa. Ostoskassiini löysi tiensä kirjaksi koottu tositarina siitä kuinka vain 875 grammaa syntyessään painanut tyttölapsi teki maailmasta edes hitusen paremman paikan elää, tositarina, jota kymmenet tuhannet suomalaiset ovat seuranneet suurella mielenkiinnolla. Pirpanan tarina.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Viime vuonna, alkukeväästä, Facebookin uutisvirtani alkoi täyttyä ilmoituksista. Kaverini toinen toisensa jälkeen alkoivat liittyä sivulle nimeltä 875 grammaa, tykkäilivät samaisen sivuston statuspäivityksistä ja kuvista ja jakoivat FB-sivulla julkaistuja tapahtumia eteenpäin. Mielenkiintoni heräsi. Mikä ihmeen 875 grammaa?

Tutustuin itsekin FB-sivustolla tarkemmin Pirpanaan ja tämän Superisiin, joka päivitti sivuston kautta aluksi vain sukulaisilleen ja tuttavilleen informaatiota keskosena syntyneen pienen tyttärensä voinnista. Sivustolle alkoi kuitenkin huimalla vauhdilla liittyä ”tykkäilijöitä” ja pikku-pirpanasta tuli nopeasti koko Suomen kummilapsi. Pirpana painaa jo paljon enemmän kuin 875 grammaa, mutta sivustolla on edelleen yli 100 000 seuraajaa. Pikkuneidin leveä hymy kertoo siitä, että kaikki on nyt hyvin, mutta sivustolla ajatuksiaan jakavat, muiden keskoslasten vanhemmat ja sukulaiset, saavat silti silmäkulmat kostumaan. Vertaistuen määrä on huikaiseva ja muun muassa sivustolta bongattu vaatelahjoitus-päivitys on liikuttavaa luettavaa. Laitetaan hyvä kiertämään.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pirpanan tarina julkaistiin joulun alla ja sivusto on sen jälkeen täyttynyt kiitoksista kirjan kirjoittajaa kohtaan. Vaikka aihe ei tällä hetkellä ole itselleni ajankohtainen, ahmaisin kirjan alusta loppuun laskematta sitä edes välillä käsistäni. Superisi kertoo tyttärensä tarinan hellyyttävällä tavalla, samalla tuoden esiin tärkeää tietoa pienten potilaiden ensihetkistä ja siitä korvaamattoman tärkeästä työstä, jota sairaanhoitajat ja lääkärit tekevätkään.

Pirpanan tarinan ostamalla (n. 13 €/ Suomalainen kirjakauppa) tuet uutta lastensairaalaa kahdella eurolla. Kirjan luettuani kävin tekemässä lahjoituksen myös Uusi Lastensairaala 2017-sivustolla. Klikkailin matkaan 10 euron lahjoituksen, saman pääset tekemään tätä linkkiä klikkaamalla.

Tulevaisuuden pirpanat ja muut pikkuiset perheineen ovat lahjoituksestasi varmasti sanoinkuvailemattoman kiitollisia.

Ja ai niin, tarinan Pirpana viettää huomenna ensimmäistä syntymäpäiväänsä. Onnellisia kevätpäiviä koko Pirpanan perheelle. ♥


Posted in lifestyle and tagged , by NOORA.