JÄÄTÄVÄÄ TAIDETTA KORKEASAARESSA

CURIOUSER & CURIOUSER | lifestyle

Bella-blogit, kaupallinen kampanja

”Eilen mentiin Korkeasaareen, Korkeasaareen, Korkeasaareen, eilen me mentiin Korkeasaareen kooookoo päiväksi..”

En muista koska minulla viimeksi olisi ollut yhtä mukavaa uusiin juttuihin tutustuessani kuin eilen. Blogini ansiosta olen aiemminkin päässyt tutustumaan uusiin tilanteisiin, kokenut paljon jännittäviä ja kiehtovia asioita ja nähnyt jopa maailmaa, mutta eilinen jää silti mieleeni varmasti loppuelämäkseni. Kuten tiedätte, eläimet ovat lähellä sydäntäni, ja kuullessani päässeeni mukaan Re:fashionin ja Korkeasaaren yhteistyökampanjaan, olin pakahtua onnesta!

Kampanjasivultamme (klik!) voit sinäkin muuten voittaa vuosilipun Korkeasaareen, mutta ennen kun klikkailet arpalippusi arvontaan, lukaisehan millainen päivä meillä oikein olikaan.

2220 (2)

Tiesittekö, että Korkeasaari on avoinna ympäri vuoden? Näin talviaikaan eläintarhassa käynti on varmasti unohtumaton ja erilainen kokemus, puhumattakaan siitä, että Korkeasaari tarjoaa paljon nähtävää kävijöilleen erityisesti nyt helmikuussa. Korkeasaaressa vietetään nimittäin jäätaiteen helmikuuta.

25 23 26 (2)

Art Meets Ice, jokavuotinen jäänveistofestivaali, järjestetään Korkeasaaressa tulevana viikonloppuna. Jäänveiston huippuammattilaiset saapuvat Korkeasaareen eri puolilta maailmaa ja Korkeasaareen kuljetetaan jäätä veistettäväksi yhteensä 40 000 kiloa!

Tiedättekö mitä? Minä ja Kaisa taisimme löytää uuden harrastuksenkin iltapäivän aikana. Pääsimme nimittäin itse testaamaan mongolialaisen jäänveistogurun kanssa kuinka jäätä oikein veistetäänkään. Olisimme toki halunneet ensitöiksemme veistää jäästä leijonan, mutta opettajamme ehdotti, että josko sittenkin aloittaisimme vaikkapa omenasta.

22829

Uskomatonta mutta totta, jäisestä kuutiosta syntyi reilussa tunnissa upea auringossa kimalteleva jäinen omena. Ihan kädenkäänteessä ei omena kuitenkaan löytänyt lopullista muotoaan, sen veistämiseen tarvittiin nimittäin niin moottorisahaa kuin kuumailmapuhallintakin, poria kuin sahojakin, mutta lopputuloksena oli hieno omena, josta olimme Kaisan kanssa melkoisen ylpeitä. Täytyy aloittaa jäänveistotreenit nyt oikein kunnolla, ensi vuonna voimme sitten siirtyä isompiin, leijonankokoisiin jääkimpaleisiin. Kiitokset vielä upealle opettajallemme, joka oli veistämistä tehnyt jo parisenkymmentä vuotta.

Totta puhuen meillä taitaa olla Kaisan kanssa vielä pitkä matka alan huipulle. Sillä välin, kun me näpertelimme omenamme parissa oli selkämme taakse syntynyt upea hevonen. Samaisen veistoksen edessä voit käydä nyt ottamassa itsestäsi kuvan Art Meets Ice-festivaalin aikana. Korkeasaari täyttää tänä vuonna jo upeat 125 vuotta, joten juhlavuoden kunniaksi veistokseen veistettiin myös juhlava logo. En voi tosin luvata, että omenaamme enää paikan päältä löydät.. ;)

3127

Kun omenamme oli valmis, oli aika siirtyä kylmästä lämpimään. Luvassa oli nimittäin vielä päivän päätteeksi unohtumaton kierros tropiikissa, kun pääsimme lähietäisyydeltä seuraamaan eläintarhan eläinten elämää. Kokemus oli ennen kaikkea opettavainen, ja tämä ainutkertainen kokemus eläintarhassa jää varmasti mieleeni vielä pitkäksi aikaa.

1 35 33 (2)

Tapasimme kierroksemme aikana monia mielenkiintoisia uusia tuttavuuksia. Yksi hurmaavimmista tapauksista oli ehdottomasti eläintarhassa elelevä maakilpikonna Bella, nimensä veroinen kaunokainen! Mitäköhän vanhempieni luona asusteleva Kaino-punakorvakilpikonna tuumaisi, kun se tapaisi tälläisen kilpparin?

Sihisevin eläintarhalainen olikin sitten puolestaan Merlin, melkoisen kokoinen käärme, jota sain silittää. Myönnän potevani pienoista käärmefobiaa, mutta nähtyäni käärmeitä näin läheltä (kuitenkin turvallisen välimatkan päästä), ne vaikuttivatkin ihan _siedettäviltä_ otuksilta ja Merliniä silitellessäni yllätyin, kuinka rauhallinen otus käärme onkaan. Ja kuinka sileä sen pinta olikaan, olen aina kuvitellut käärmeen nahan olevan karhea! Oikeesti, koskin, koskin, kurkkaa vaikka videolta!

3634 (2) 39 37 (2)

Kierroksemme päättyi pikkumangustien ruokkimiseen. Nämä söpöiinit vasta valloittavia olivatkin! Voi mikä vipellys heidän pesässään alkoikaan käydä, kun tuttu hoitaja astui esiin ruokapurkin kera. Mikäli haluat kurkistaa pikkumangustien elämään, pystyt netin kautta seuraamaan heidän touhujaan reaaliaikaisesti täältä (klik!).

Tampereelle päästyäni olin tästä Korkeasaari-visiitistä niin innoissani, että puhua pälpätin kerralla Matille kaikki päivän tapahtumat! Jätin Matin tehtäväksi keksiä, mistä hän löytää minulle kimpaleen jäätä, jotta voin jatkaa harjoituksia kotioloissakin.. ;)

RE:FASHIONIN JA KORKEASAAREN KAMPANJASIVUN LÖYDÄT TÄÄLTÄ (KLIK!). Kampanjasivulla arvotaan vuosilippuja Korkeasaareen! Murrr, nyt kaikki osallistumaan!

21

Psst. Ja hei, tiesittehän, että Korkeasaareen pääsee äärimmäisen kätevästi suoraan Rautatientorilta bussilla! Laiturilta 8 lähtevä bussi nro 16 kuljettaa matkustajat nimittäin suoraan eläintarhan porteille. Bussi liikennöi väliä ahkerasti ja perille Korkeasaareen matkaa parissakymmenessä minuutissa.


Posted in lifestyle and tagged by NOORA.