MY MONDAY MORNING MACARONS

CURIOUSER & CURIOUSER | ruoka

27

Oi kuinka elämä onkaan välillä tehty helpoksi! Hortoillessani viime viikolla S-Marketin hyllyjen välissä, silmieni eteen osui yhtäkkiä punainen pakkaus, jonka ohi ei vain yksinkertaisesti voinut kävellä pakettia ostoskoriin heittämättä.

Vaikka olin jo pakkausta ostaessani satavarma siitä, että nämä leivonnaiset eivät ikinä tulisi onnistumaan, päätin ottaa riskin.

22 23

Kungsörnen, minulle entuudestaan tuntematon leivontamerkki lupaili, että nämä macarons-leivokset syntyvät kotona kädenkäänteessä. Heti alkuun on nyt ensinnäkin kerrottava, että näiden leivonnaisten teossa ei oikeastaan voi epäonnistua. Aineksetkin on nimittäin jaettu kahteen eri numeroituun seospussukkaan ja mukaan ei tarvitse heittää kuin hieman vettä, maitoa ja huoneenlämpöistä voita. Jopa erinomainen pursotinpussukka on pakkauksessa mukana!

24
25

Toisesta seospussukasta syntyvät macarons-leivosten pohjat ja kannet, jotka paistetaan miedolla lämmöllä uunissa. Vaikeinta oli tuon massan pursottaminen pellille niin, että kaikista kappaleista tulee saman kokoisia. Massa oli kuitenkin helppo painaa tasaiseksi pursottamisen jälkeen pellillä, joten tämäkään ei ollut ongelma. Sillä välin, kun kannet ja pohjat jäähtyivät parvekkeella, tein sokerisen täytteen, jonka sitten lusikoin macarons-leivosten pohjien päälle. Täytteen päälle painoin kannen ja simsalabim, macaron-leivos oli valmis!

Mutta entäpä se maku? Herkullisia. Juuri niin herkullisia kuin kotikeittiössä tehdyt macaronsit voivat olla. Suosittelen. Tämä herkku jos mikä vakuuttaa myös ne nirsoimmat joulupöydän ääreen istuvat herkuttelijat.

// Home-made macarons. A success, if you ask me. A piece of France on a plate.


Posted in ruoka and tagged by NOORA.