PÖRRÖINEN PÄIVÄNASUILIJA

CURIOUSER & CURIOUSER | muoti

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vaikka Eppu ensimmäisessä kuvassa röyhkeästi näyttääkin kieltä ohikulkijoille, se taisi ainakin salaa olla melko polleana siitä, että kerrankin asukuvissa ei näy muita linssiluteita kuin se itse. Tarkoituksena ei tosin ollut esitellä juurikaan tuota tuttua karvakorvaa, vaan Epun uutta takkia- tälläisen villaliivin nimittäin kudoin Epulle nyt viikonloppuna, kun syystuulet alkoivat tuoda lunta mukanaan ja pikkulenkkikaverimme alkoi protestoida kylmässä säässä lenkkeilyä.

Epun puseroon löytyi täydellinen lanka Novitalta. Muhkea ja pehmoinen Hile-lanka oli helppoa kudottavaa ja ruskea sävy sopi meidän tupsukorvaan täydellisesti. Langasta löytyy myös nimensä mukaisesti pieniä hileitä, jotka kimaltelevat kauniisti syysauringossa. Käytin puseron kutomiseen puikkoja nro 6 ja ohje syntyi päässäni sitä mukaa, kun pusero eteni. Onneksi tuo mallini oli varsin mielellään aina paitaa sovittamassa kun tarve niin vaati.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pusero syntyi kahdesta kappaleesta. Aloitin työn selkäpuolen kauluksesta, jonka tein siis joustinneuleella. Aloin leventää kappaletta sitä mukaa kun tarvitsi ja kun selkäosa oli tarpeeksi pitkä, kavensin kappaleen häntää kohden Epulle sopivaksi. Etupuolen kappaleen aloitin myös joustinneuleella ja rintakehän lämmikkeeksi kudoin oikeaa neulosta kappaleen valmiiksi niin, että Epun etujalat pitivät puvun hyvin paikoillaan. Ompelin kauluksen reunukset yhteen ja pienet ompeleet kappaleet yhdistäen etujalkojen taakse.

Niin, ja tuo tupsu tietysti viimeisteli tämän tyylikkään lookin! ;)

(Puseron olisi varmasti saanut yhtenäkin kappaleena tehtyä, mutta suoraan sanottuna tuo olisi vaatinut minulta jo pidempää matematiikkaa ja päätin mennä siitä mistä aita on matalin. Ja asiakas oli ainakin oikein tyytyväinen.)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Epulla on teillekin tuttuun tapaan pieni sunnuntaiylläri. Joku teistä mätsää Epun talvilookiin pian äärimmäisen hyvin, sillä neuloin jälleen FB:n sunnuntaiarvontaan myös neulepannan tästä samaisesta ruskeasta Hile-langasta.

Neulepanta arvotaan huomenna klo 18:00 ja arvontaan osallistut tykkäämällä neulepannan kuvasta blogini Facebook-ryhmän puolella.

Onnea matkaan! Terkuin, Eppu

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

// Well look who’s looking so handsome! I made a new brown sweater for our dog Eppu thanks to the first snow and the chilly autumn days! This sweater was very easy to knit and I think Eppu was very pleased too.. <3


Posted in muoti and tagged by NOORA.