PIE PIE SUMMER

CURIOUSER & CURIOUSER | ruoka

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kesä on tainnut ottaa lopputilin.

Aamulla sain vettä jälleen niskaani, tajusin, että hanskojen kotiin unohtaminen oli suuri virhe ja mielikin laahaa niin syksyn pohjamudissa, että en edes muista milloin viimeksi fiilis olisi ollut näin syksyinen.

Mutta kuten eräässä suomalaisessa elokuvassa sanotaan, ”kun kaikki menee päin mäntyä, paista pannukakku”.

Minä leivoin piirakan.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sateen jälkeen paistaa aina aurinko, ja tämä herkku jos mikä, on aurinkoa niin pullollaan, että sen nähtyään kesäkin varmasti mietti comebackia. Persikkapiirakan ohjeen löysin netistä ja muokkasin sitä omaan makuuni sopivaksi.

Jos sade vihmoo liian kylmästi silläkin suunnalla, alla oleva resepti on tutustumisen arvoinen.

Vaahdota 75 g margariinia ja ½ dl sokeria vaahdoksi. Lisää yksi kananmuna ja yhdistetyt kuiva-aineet (1 ½ dl vehnäjauhoja, 1 tl vaniljasokeria, 1 tl leivinjauhetta). Painele taikina voidellun piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Viipaloi persikat (tai käytä valmiiksi viipaloitua säilykepersikkaa) ja asettele ne haluamaasi kuvioon taikinan päälle.

Sekoita yhteen 1 prk creme fraichea, ½ dl sokeria ja 2 kananmunaa. Kaada seos hedelmien päälle. Paista piirakkaa noin 25 minuuttia 200 asteisessa uunissa.

Aurinkoa alkuviikkoon! <3

// Pie pie Summer! Here in Finland it’s officially time for the chilly autumn now and beacause of the windy and rainy weather, I wanted to bake a delicious (and sunny! <3) pie. A peachpie is one of my newest favourites and I warmly recommend you to try it out. So good, I promise.


Posted in ruoka and tagged by NOORA.