SIIS PELKKIÄ KASVIKSIAKO?!

CURIOUSER & CURIOUSER | ruoka

Ja taas meillä syötiin hyvin! En tiedä mikä ruuanlaittoinspiraatio minuun on iskenyt, mutta en valita. Onhan se nyt fakta, että kotona laitettu ruoka on HYVÄÄ, useimmiten myös terveellistä ja näet itse alusta loppuun prosessin mukana sen, mitä ruokaan olet laittamassa. Mattikaan ei valita- kotiruoka maistuu molemmille ja kun tyttöystävä pyöräyttää piirakan viikko toisensa jälkeen ei paranekaan valittaa. Eilen olin kuitenkin sen verran itsekäs, että laitoin tuon lihansyöjämiekkoseni haasteen eteen. Koko piirakasta ei löytynyt murustakaan lihaa ja sepäs vasta olikin järkytys- maistuihan se kuitenkin sen verran hyvin, että kasvispiirakan olisi kuulemma hyvä odottaa jääkaapissa huomennakin, kun Matti palaa työreissulta Helsingistä. No ehkä tämän kerran..

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Olen poiminut tämän reseptin talteen noin vuosi (?) sitten blogimaailman syövereistä, mutta en millään muista, että mistä. Hieman olen reseptiä kuitenkin muutellut oman makuni mukaan ja täytteeksihän voi laittaa mitä ikinä haluaa. Vaikka lihaakin, jos oikein villiksi heittäytyy.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pohjan tein sekoittamalla yhteen 100 g margariinia ja 3 dl täysjyväjauhoja. Mukaan lisäsin vielä 4 rkl vettä. Taikinan painelin oliiviöljyllä voideltuun vuokaan ja esipaistoin pohjaa n. 10 minuuttia 200 asteisessa uunissa.

Pohjan päälle heittelin täytteet. Piirakkaan upposi niin kourallinen kirsikkatomaatteja, tuoreen parsakaalin kukintoja kuin yksi pilpottu kesäkurpitsakin. Lisäsin mukaan vielä fetakuutioita (maustamattomia). Täytteen päälle kaadoin munamaidon, jonka tein sekoittamalla yhteen purkillisen smetanaa, 2 kananmunaa ja 2 dl maitoa. Piirakan päälle ripottelin vielä murennettua aurajuustoa (hieman arkailin käyttää fetaa ja aurajuustoa samassa piirakassa, mutta no worries, hyvää tuli!). Paistoin piirakkaa noin 30 minuuttia.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Eilisilta kuluikin siis oikein mukavasti herkutellen ja kuntoillen, sillä tämän kevyen herkun jälkeen jaksoin hypätä vielä myös kuntopyörän selkään. Ja mikä ihaninta, postiluukusta oli yllärinä tipahtanut uusin Olivia! Matti oli tilannut minulle muutaman numeron Oliviaa lahjaksi, eli eiköhän tuolle hurmurille ole pakko kasvispiirakka huomiseksikin tehdä.. ;)

Energistä torstaita kaikille!

Psst. Bloggerin kautta seuraamisesta on muutamia kysymyksiä kommenttiboksiini ilmestynyt; ohjeistuksenhan löydät siis täältä!

// It was time for some pie yesterday! This pie was so good; I love fresh broccoli, tomatoes and feta cheese and when I combined that all into a one pie, the result was excellent! This pie ended up to be so light and delicious that I even had some energy for working out after eating it!


Posted in ruoka and tagged by NOORA.