FERRITIINEJÄ, VIISAUDENHAMPAITA JA MARRASKUUN MÖRKÖPIMEITÄ

CURIOUSER & CURIOUSER | muoti


BODY H&M    HOUSUT BIANCANEVE    SAAPPAAT PALMROTH //*saatu


Heipä hei perjantai, olenkin jo odotellut sinua. Syy on tosin kovin kummallinen; toivoisin nimittäin, että maanantai saapuisi mahdollisimman pian ja saisin hoidettua pois päiväjärjestyksestä to do-listalla jo parin kuukauden ajan olleen viisaudenhampaanleikkauksen . Aikani piti olla jo kuukausi sitten, ja kun sitä tuolloin jouduttiin siirtämään, alkoi jännittäminenkin ikään kuin alusta. Nyt en jaksa enää edes jännittää. Maanantain jälkeen olen toivottavasti päässyt eroon kolmannesta viisuristani ja jäljelle jää enää yksi. Nämä kiusankappaleet eivät onneksi kasva takaisin. Takana on onneksi kaksi hyvin sujunutta operaatiota, jotka ovat lieventäneet hurjasti myös hammaslääkäripelkoani. Siitä huolimatta toivon, että olisi jo tiistai!

Olen ottanut marraskuun aikana itseäni niskasta kiinni myös muiden terveysasioiden saralla ja sain mielenkiintoista tietoa tällä viikolla tämänhetkisistä veriarvoistani. Kaikki on siis kunnossa, mutta kuten osasin jo epäilläkin, ferritiiniarvoni saisi olla nykyistä huomattavasti korkeammalla. Aihe on minulle vieras, mutta olen toki googletellut asiaa nyt tulokset saatuani tarkemmin ja lääkärin neuvosta aloitin rautakuurin, jonka vaikutuksia tarkkaillaan sitten muutaman kuukauden päästä kontrollikokein. On mielenkiintoista nähdä kuinka tämä kuuri vaikuttaa oloon kokonaisvaltaisesti ajatellen, ja pääsenkö eroon esimerkiksi sellaisista oireista, joiden en ole aiemmin edes tiennyt voivan liittyvän alhaiseen ferritiiniin. Nestemäinen rautakuuri on nyt siis käynnissä, kenties sen avulla marraskuinen väsymyskin pysyy paremmin poissa.

Nyt unohdan (= yritän unohtaa, helpommin sanottu kuin tehty) tuon kauhukuvissani siintävän maanantain ja yritän keskittyä rauhassa viikonloppuun. Ohjelmaa ei ole, joten aion huoletta nautiskella marraskuun mörköpimeistä illoista kirjojen ja villapaidankutomisprojektini parissa. Tänä iltana suuntaa kaiken lisäksi paikallispeliä katsomaan vanhempieni luokse – take away-pizzaboxien kera! Enpä heti edes keksi parempaa tapaa viettää perjantai-iltaa. Luvassa on siis leppoisa startti viikonlopulle.

Voikaa hyvin ja nauttikaa kynttilänvalosta. Yritän kovasti keksiä positiivisia asioita tästä pimeydestä. Päivän valoisa aika on ohi jo siinä vaiheessa, kun vasta laahustan töistä kotiin, mutta toisaalta mieli rentoutuu sohvanpohjalla viltin alla köllötellessä ja kausivalojen tuiketta ihastellessa. Jokaisessa vuodenajassa on puolensa. Ja puolensa. Pus! <3


Posted in muoti and tagged by NOORA.