PIONIVARKAISSA KAIJA-TÄDIN PUUTARHASSA

CURIOUSER & CURIOUSER | muoti

pioniyozen halauspeony


MEKKO YOZEN /*SAATU


yozen halausmekko

Pionit, ah ja voi, nuo kasvimaailman kauneimmat kuningattaret. Niiden suloiset, hurmaavat ja valtavat kukinnot ovat jotakin niin kaunista, että en edes voisi kuvitella kyllästyväni niihin koskaan. Viime vuonna, kun kotimme oli vielä täynnä muuttolaatikoita ja vasta ruokailutila oli kalustettu kuntoon, ostin pöydälle kimpun pioneita. Tuolloin ajatus leikkokukkien ostamisesta kaaoksen keskelle tuntui aivan höpsöltä puuhalta, mutta minulle se oli tapa juhlistaa uutta kotia. Samaisella ruokapöydällä on siitä lähtien ollut aina kimppu tuoreita kukkia.

Uskallanpa miltei väittää, että ruudun toisella puolella on muutama muukin, joka jakaa tämän pioni-ihastukseni kanssani.

pionin siirtäminenpioni istutuspionin istuttaminen

Sovimme kummitätini kanssa jo viime vuoden puolella, että saisin halutessani käydä hakemassa tätini puutarhasta pioneja istutettavaksi omaan pihaamme. Nyt, kun pihassamme olevat kalusteet ja marjapensaat ovat alkaneet löytää paikkansa ja pioneille sopiva kohta alkoi hahmottua, lähdin lapioni kanssa liikenteeseen ja kohti tätini valtavan kaunista puutarhaa.

Pionien siirtäminen puutarhasta puutarhaan voi kuulostaa jännittävältä puuhalta ja epäonnistumisen pelko kaiveli ainakin omassa takaraivossani. Asiaa tutkittuani, siirtämisen pitäisi teoriassa onnistua äärimmäisen helposti. Pioni istutetaan lähelle mullan pintaa, puolivarjoiseen paikkaan, ja se viihtyy erinomaisesti jopa aivan tavallisessa puutarhamullassa. Itse valitsin paikan pioneille aidan vierestä niin, että ne osan päivästä saavat nauttia myös auringosta. Pionilajikkeitahan löytyy paljon, mutta omassa puutarhassani kukkivat pian (toivottavasti!) nämä kaunokaiset. Jännityksellä jään odottamaan, kuinka siirtomme onnistui. Mieltä kuitenkin lämmittää jo nyt ajatus siitä, että saamme tulevina kesinä nauttia tätini pioneista myös omassa puutarhatuolissani köllötellen.

Tätä kukkaloistoa odotellessa, sain kuitenkin helpotusta pioni-innostukseeni jo Matilta, joka toi ruokakauppareissulta minulle kimpun näitä kaunokaisia. En edes muistanut, että ne ovat näin kauniita! Pionin elinkaari on aivan omaa luokkaansa, nupullaankin se on kaunis ja kiinnostava, mutta auetessaankin henkeäsalpaavan upea.

Kaunista päivää. <3


Posted in muoti and tagged , by NOORA.