ÄITIENPÄIVÄNÄ 2020

CURIOUSER & CURIOUSER | muoti

Äitienpäivä, päivä, joka tuo mukanaan kevään. Päivä, jolloin kokoonnutaan yhteen, kukitetaan, halitaan ja onnitellaan rakkaimpia. Ihastellaan somessa valkovuokkokimppuja ja liehuvia siniristilippuja. Paljon kaikkea tuota oli tässäkin päivässä, mutta voi kuinka paljon siitä jäikään myös puuttumaan. Näin minä vietin äitienpäivää.

On sanomattakin selvää, että äitienpäivänä jos koskaan, on hyvä syy pukeutua parhaimpiinsa ja kihartaa hiuksiin kikkurat. Niinpä heitin ylleni Aarteen laventelisen kimonojakun ja laitoin korviini ihanalta pikkuystävältäni viime vuonna synttärilahjaksi saamani korvakorut. Hän oli valinnut ne itse ja ostanut omilla rahoillaan minulle markkinoilta lahjan. Nämä korvakorut tulevat ikuisuuksiin asti lämmittämään Noora-tädin mieltä.

Kävimme jo eilen viemässä pikkusiskoni kanssa tervehdyksen myös muorillemme, tosin kovin eri tavalla kuin aiemmin. Huutelimme mummunpäivätoivotukset parvekkeelle ja piirsimme takapihan hiekkalaatikkoon sydämen kortiksi. Suurin tekemämme äitienpäiväkortti ikinä.

Tänään vierailin oman rakkaan mamini luona. Ostimme siskon kanssa äidille lahjaksi vohveliraudan, koska nyt jos koskaan on vohvelikestien aika. Sovittiin, että sellaiset vietetään heti tilaisuuden tullen. Tehdään suolaisia sekä makeita vohveleita ja syödään masut täyteen herkkuja.

Otin tänään valokuvan, josta tuli uusi suosikkivalokuvani. Siihen ei tarvittu kuin yksi ruutu, vain yksi, ja kuva oli juuri sitä mitä halusin. Siskoni pienen tyttärensä kanssa äitienpäiväpotretissa.

Valehtelisin jos väittäisin, ettenkö joka äitienpäivä pohtisi myös sitä, koska minusta tulee äiti. Joku kysyikin jokin aika sitten sitä myös kommentissaan. Kerron kyllä heti, kun uutisoitavaa on. En niin upeaa uutista malttaisi teiltä kauaa pitää piilossa.

Nyt viimeistelen ihanan äitienpäivän tekemällä vielä tehokkaan kotitreenin, keittelemällä kofeiinittomat kahvit ja herkuttelemalla mustikkapiirakan makuisella proteiinipatukalla – aika täydellinen päätös tälle mukavalle viikonlopulle. Ja vaikka paljon perinteisiä äitienpäiväasioita jäikin tekemättä, muistetaan, että äitejä voi onneksi juhlia muinakin päivinä. Odotan jo niin sitä hetkeä, kun saan antaa maailman pisimmän ja lämpimimmän halin mummulleni.

Kauniita unia, nukutaan hyvin.


Posted in muoti and tagged by NOORA.