UNTUVATAKKI KESÄTELOILLE – KUINKA SE SELVISI PESUKONEESSA?

CURIOUSER & CURIOUSER | muoti

untuvatakki peseminenuntuvatakki peseminen

Ajatuskin untuvatakin pesemisestä kotona hirvittää. En varmaankaan ole ainoa?

Elin jälleen talven kahden untuvatakin sisuksissa. Kuten jokunen saattaa muistaa, olen tehnyt kuvaushommia Joutsenelle ja työni näiden laadukkaiden tuotteiden parissa on saanut minut hurahtamaan Joutsenen tuotteisiin aivan täysin. Siksipä hankin kevytuntuvatakkini rinnalle viime vuoden puolella vielä lämpimämmän version, upean ja muhkean Joutsenen Ilma-untuvatakin (takki on muuten nyt aivan käsittämättömässä alessa!). Kun Ilman heittää ylleen, tuntuu siltä, että kelluisi makuupussin sisuksissa. Materiaali on käsittämättömän noh, ilmavaa. Takki ei ole painava, vaikka se varsin muhkea onkin ja tämä takki yllään sitä oikein toivoo kovaa pakkastalvea. Sellaista ei viimeisimmästä talvesta tullut, mutta yhteinen matkamme takin kanssa jatkuu tuleviakin talvia kohti.

Koska haluan pitää hankinnastani hyvää huolta, näin kevään korvalla aloin suunnitella takkini pesua. Kääk. Olen kuullut lähinnä vain kauhutarinoita untuvatakkien kotipesuyrityksistä ja hikikarpalot otsallani aloin selvittää kannattaako touhuun lainkaan ryhtyä. Keräsin rohkeutta ja päätin aloittaa kevytuntuvatakistani. Tiedättekö ne ärsyttävät meikkitahrat, joita takin korkeisiin kauluksiin helposti kerääntyy? Nyt oli aika päästä niistä eroon. Koska takin pesu koneessa onnistui niin erinomaisesti, päätin jakaa tietouttani pesukoneessa pesemisestä teillekin.

Ihan ensimmäiseksi, takista tulee poistaa kaikki ylimääräinen (älä unohda esimerkiksi heijastinta paikoilleen!), sulje vetoketjut ja käännä takki nurinpäin. Tässä hommassa täytyy noudattaa ohjeita, lue siis pesulappu tarkasti. Tarkista myös pesulämpötila. Seuraavaksi takki kastellaan märäksi. Untuvatakin tulisi mahtua ongelmitta koneen rumpuun niin, että sinne olisi hyvä jäädä myös tilaa. Valkaisuaineeton pesuaine on pesuainevaihtoehdoista paras ja Joutsenelta löytyykin esimerkiksi oma tuote tätä varten. Huuhteluainetta ei sen sijaan saa käyttää lainkaan. Valitse pitkän linkouksen ohjelma. Yllätyksekseni meidän pesukoneestamme löytyi juurikin untuvatakeille tarkoitettu pesuohjelma.

Koska kuivausrumpua ei meidän taloudestamme löydy, jätin takin kuivumaan kuivaustelineelle vaakatasoon. Höyheniä on hyvä käydä käsin pöyhimässä kuivaamisen aikana. Ja vinkiksi, Joutsenelta löytyy myös oma pesupalvelu, jos oman rakkaan untsikan peseminen hirvittää liikaa kotioloissa.

Kevytuntuvatakkini selvisi hienosti tästä jännittävästä projektista ja seuraavaksi olisikin aika laittaa Ilma kesäteloille pesun kautta. Myönnän, muhkean Ilman työntäminen pesukoneeseen tuntuu aivan omalta projektiltaan, mutta optimistisesti ajattelen, että häntä ei enää tällä sesongilla kaivata ja Ilma on aika päästää kesäunille. Mukavampi kiskaista sitten kaapista puhdas takki päälle taas marraskuun harmaudessa!

untuvatakki peseminen


Posted in muoti and tagged by NOORA.