HERKULLINEN HUIJAUS : VEGAANINEN MAKUMATKA TAMPEREELLA

CURIOUSER & CURIOUSER | ruoka

”Sä saat päättää.”

Kun lihansyöjämieheni Matti antoi illalla vapaat kädet valita, mitä Woltista laitettaisiin tilaukseen tiesin heti, mihin naputtelisin tilaukseni. Vaikka Wolt ei kuljetakaan meidän nurkillemme asti, olen kokenut äärimmäisen näppäräksi ratkaisuksi tilata ruokaa sovelluksen kautta etukäteen ja noutaa se nopeasti ravintolasta. Näin ei ravintolaan tarvitse jäädä hengailemaan ja odottelemaan tilausta, vaan ruokakassin voi napata tiskiltä, kun sovellus ilmoittaa sen olevan valmis. Mutta takaisin asiaan. Oli aika testata Hoax Vegan, Tampereen ensimmäinen vegaaninen mättöruokaravintola Ratapihankadulla. Bongasin raflan rantautuneen Manseen Riikan Instagramista (tsekatkaahan Riikan uusi ja ihana blogi, jossa odotellaan juuri perheenlisäystä saapuvaksi! <3) ja päätin jo tuolloin, että tätä uutukaista testataan jo ihan vaan siksikin, että nyt jos koskaan on aika #supportyourlocal.

Selasimme menua tovin ja päätimme lopulta laittaa tilaukseen sitä, mikä ajatuksena nostatti eniten veden kielelle. Menustahan löytyi siis vaikka ja mitä, ja kokisinkin tämän erinomaisena makumatkana heille, jotka eivät vegaaniseen ruokaan ole aiemmin perehtyneet. Myönnän meidänkin olleen hieman hämillämme siitä, mitä kummaa onkaan vegekana ja muu-pihvi. Ennakkoluulottomasti minä päätin kuitenkin testata Hunky Dory-burgerin ja Matti tilasi Hokus Pokus Shawarman. Omassa burgerissani oli korianteri-vegekanaa, avocado-vetadippiä, tuoretomaattisalsaa ja tryffeliveganeesia, Matin annos sen sijaan kätki sisuksiinsa vöner-suikaleita, masalaranskuja, tuoretomaattisalsaa, tuorekurkkusalaattia, currysipulia ja valkosipulijugua. Wonder Friesit vielä kylkeen ja ruokaa hakemaan. Paljon uusia termejä opittavaksi ja uusia makuja kokeiltavaksi!

Olen sanaton ja kylläinen. Tämä oli yksi elämäni parhaista aterioista, ja kaiketi elämäni ensimmäinen täysin vegaaninen ateria. En yllättänyt lainkaan siitä, että itse rakastuin tähän ruokaan palavasti, mutta siinä vaiheessa, kun Matin suusta ei tullut muita kuin ylistäviä adjektiiveja, päätin naputella postauksen kertoakseni teillekin tästä raflasta.

Ravintolan nimi on mielestäni nerokas. Hoax, huijaus, mutta äärimmäisen herkullinen sellainen. Ranskalaiset kaikilla mausteilla sai mielessäni täysin uuden merkityksen.


Posted in ruoka and tagged , by NOORA.