ELÄMÄNI KENGÄT

CURIOUSER & CURIOUSER | muoti

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ/ PALMROTH

Availlessani Palmrothilta saamiani kenkälaatikoita tunsin oloni hykerryttävän onnelliseksi ja nostalgiseksi. Muistan jo mummulani eteisen kenkätelineeltä ne saappaat, joita koristi tuo samainen nimi, joka näidenkin kenkälaatikoiden kruununa oli. Olenkin jo aiemmin kertonut, kuinka jo lapsena sain lahjaksi samankaltaiset, toki huomattavasti vaatimattomammat  jokasäänsaappaat kuin mitä mummun Palmrothit olivat, mutta voi kunpa olisin jo tuolloin tiennyt, että jonain päivänä saan kunnian tehdä tamperelaisena bloggaajana tämän legendaarisen yrityksen kanssa myös yhteistyötä. Pertti Palmrothin allekirjoituksen tunnistaa jo kaukaa enkä paljasjalkaisena tamperelaisena voi tarpeeksi korostaa kaikkia niitä ylistäviä adjektiiveja, joita tuo nimi tuo mieleeni; ajattomuus, laadukkuus, vastuullisuus, taidokkuus ja ennen kaikkea käytännöllisyys ja kauneus.

Elämme aikoja, jolloin sujautamme ne kenkäkaappimme kauneimmat kengät normaalia harvemmin jalkoihimme, mutta sekin aika koittaa vielä, kun on aika kaivaa juhlakengät esiin laatikoistaan ja suunnata luomaan uusia muistoja rakkaiden kanssa. Eikä kauniiden kenkien käyttämiselle tarvitse edes mitään erityistä syytä. Kun tällä viikolla vaihdoin verkkarit punaiseen mekkoon, sipaisin huulilleni huulipunaa ja sujautin jalkani Oxford-lakerikenkiin, ei väliä ollut sillä, minne olin menossa. Voin kertoa ruokakauppareissun sujuneen vallan mainiosti helmat hulmuten uusissa kengissäni. Juuri tämä erottaakin Palmrothin monista muista; kengät ovat käytännöllisiä, monikäyttöisiä ja ne soveltuvat erinomaisesti osaksi ihmisen elämää arjesta juhlaan. Omat kenkäkaappini Palmrothit ovatkin nähneet jo paljon, häistä hautajaisiin, toimistopäivistä ulkomaanreissuille. Ne ovat elämäni kengät.

Tätä ajattomuuden periaatetta tukee myös äärimmäisen hyvin se, että Palmroth on tuonut nykypäivän mallistoihinsa kenkiä, jotka ovat joillekin tuttuja jo esimerkiksi 80- ja 90-luvulta. Klassikoita on päivitetty ja esimerkiksi omat rakkaat Mikaela-nauhakenkäni ovat saaneet innostuksensa omalta syntymävuosikymmeneltäni. Tämä jos mikä kertoo aikaa kestävistä malleista, jotka kestävät sukupolvelta toiselle, äidiltä tyttärelle. Toisinaan jopa mummulta tyttärentyttärelle.

Näihin kenkiin toivon seuraavienkin sukupolvien ihastuvan ja tutustuvan. Aion itsekin suunnata verkkokauppaan ostoksille ja hyödyntää Palmrothilta teille saamaani alekoodia, sillä nyt jos koskaan vastuullista valmistamista ja suomalaisia brändejä kannattaa tukea. Koodilla Noora saat 12.4.-19.4. kaikista (siis myös alennetuista) tuotteista -20% alennusta Palmrothin verkkokaupasta. Alessa ovat muun muassa ne noin tuhat kertaa blogini puolella näkyneet mustat ylipolven saappaat ja vegaanisten tuotteiden puolelta löytyvät muun muassa täydelliset mustat lakerisaappaat. Juuri samankaltaiset, jotka muistan mummulani eteisessä olleen. Nämä kuvissa näkyvät kengät, Oxfordit ja Emeliet, löydät myös Instagramini puolelta vielä tänään (@nooranappila) osana hyvin erilaisia lookeja.

Ja muistattehan, että elämämme kengät kuljettavat meitä toisinaan pitkin niitä synkkiä ja kuraisiakin polkuja. Kun aurinko jälleen alkaa paistaa, askelkin kevenee. Muistetaan tämä, mutta jokasäänsaappaissa ne vaihtelevatkin kelit on helpompi ottaa vastaan hymyssä suin.


Posted in muoti and tagged , by NOORA.