HUONOT TAVAT, JOISTA AION LUOPUA VUODEN 2020 AIKANA

CURIOUSER & CURIOUSER | muoti

Kaikillahan meillä niitä on, eikös? Huonoja tapoja, joista voi toisinaan olla vaikeakin päästä eroon. Kun uusi vuosi on vasta toden teolla pääsemässä vauhtiin, onkin erinomainen ajankohta listata yhteen ne jutut, asiat tai tavat, joissa olisi parantamisen varaa ja pudotella niitä pois päiväjärjestyksestä vuoden edetessä. Itse aion tsempata näissä jutuissa.

Take away-kahvit: Sen lisäksi, että tuntuu kuukausitasolla hölmöltä hukata niin paljon rahaa take away-kahvikupposiin ja erikoiskahveihin, vielä höpsömmältä tuntuu kulkea kohti kotia tai töitä pahvikupponen kädessään. Etkö Noora todella malta odottaa, että pääset kotiin keskustasta keittelemään kahvia? Eikä työmatkakaan nyt ole niin pitkä, että sen aikana tarvitsisi poiketa kioskille kahviostoksille! Tiedän jo nyt, että tämän huonon tavan jättäminen tulee olemaan helppoa niin kauan kunnes Mäkkäristä saa jälleen piparilattea.

Pitkät lämpimät suihkut: Myönnän, olen tyyppi, joka lotraa vettä suihkussa aivan turhan pitkään. Osittain syynä on se, että kylmäkuumasuihkut ovat erinomainen keino pitää hartiani paremmassa kunnossa, mutta vesi juoksee toisinaan vartin, kun viisi minuuttiakin riittäisi.

Muovin kierrättäminen: Olen ollut äärimmäisen laiska muovin kierrättäjä (vaikka muilta osin aktiivisesti kierrätystä teemmekin). Nyt on aika ottaa itseäni niskasta kiinni tämänkin suhteen – lähikaupan yhteyteen avattiin juuri muovinkierrätyspistekin!

Vaatteiden lainaaminen: Vaatteiden kierrättäminen ja second handinä ostaminen on minulle arkipäivää, mutta voisimme kaveripiirin kesken panostaa myös enemmän toisilta lainailuun. Arkipukeutumiseen tästä ei välttämättä olisi apua, mutta esimerkiksi juhliin suunnatessa, kannattaa kysäistä josko kaverin kaapista löytyisi kerran pari käytetty juhlamekko, joka oikein odottaa pääsevänsä taas ulkoilemaan!

Vapaapäivien merkitseminen kalenteriin: Viime vuonna tämä huono tapa johti siihen, että kroppani meni rikki. Kirjaimellisesti. Ihmistä ei ole luotu istumaan koneen ääressä seitsemänä päivänä viikossa useiden tuntien ajan, ja viimeisimmät kokemukseni näyttivät todeksi sen, mitä tällaisestä voi aiheutua. Tänä vuonna pidän vapaata enemmän, ainakin yhden päivän viikossa.

Huonojen tapojen karistaminen harteilta alkakoon än-yy-tee-nyt. Tunsitko piston omassatunnossasi listaa lukiessasi vai onko uusi vuosi aloitettu muunlaisia lupauksia toteuttaen?

|  MEKKO AARRE /*saatu brändilähettiläisyyden kautta   |


Posted in muoti and tagged by NOORA.