KUVAUSKEIKAN LOOK

CURIOUSER & CURIOUSER | muoti

Kuten moni teistä saattaakin jo tietää, teen aktiivisesti myös valokuvaajan hommia vuoden ympäri. Riippuen kuvauskeikan ajankohdasta, paikasta, tyylistä ja lajista, valokuvaajana minun tulee huolehtia siitä, että kamerakaluston lisäksi myös muut ”varusteeni” ovat kunnossa ja keikkaan sopivia. Kuvauskeikalla haluan keskittyä vain tekemiseen ja siihen, että muistikortilleni tallentuu mahdollisimman hyvää materiaalia – siksi en halua olla huiskimassa pois hiuksia silmiltäni tai häitä kuvatessani kopsutella korkkareissa kirkon lattialla niin, että se häiritsee muita!

Kokemus opettaa ja siksi päivän asukuvissa poseeraankin suoraan kuvauskeikalta tulleena. Tässä lookissa kävin tekemässä kotikuvaukset erään vastasyntyneen luona. Kuinka valokuvaaja-Noora valitsee asunsa? Näin:

| VAATTEET | Vaatteet valitsen tietysti aina tilaisuuden mukaan. On päivänselvää, että myös kuvaaja pukeutuu arvokkaasti tilanteen vaatimalla tavalla, mutta samalla koen oleelliseksi sen, että asussa on mukava ja helppo liikkua. Monet häät olenkin kuvannut esimerkiksi tässä Michael Korsin haalarissa, joka on värimaailmaltaan neutraali, tyyliltään juhlava, mutta asuna äärimmäisen rento käytännöllisyyttä ajatellen. Pyrinkin aina mahdollisuuksien mukaan ottamaan juhlien teeman huomioon, hankin esimerkiksi 50-luku-teemaisiin häihin itselleni teemaan sopivan asun (koska itse halusin niin). Harva asiakas kuitenkaan velvoittaa kuvaajaa pukeutumaan teeman mukaisesti. Kenkien merkitystä en voi liikaa korostaa, kun jaloillaan seisoo koko päivän.

Kotikuvauksia (omalla työhuoneella/ asiakkaan luona) tehdessäni asu on sen sijaan siisti, mutta huomattavasti rennompi. Näihin vauvakuvauksiin suuntasin esimerkiksi rennossa hupparimekossa ja leggareissa – kun lapsia kuvataan, kuvaajan täytyy möyriä, kyykkäillä ja istua lattialla (toisinaan jopa kontata perässä!), joten joustavat valinnat ovat best! Tosin varsinkin pienimpien lasten huomio kiinnittyy kuvaajaan hyvin kirkkaiden värien kautta, joten toisinaan huomioväreistäkin on hyötyä.

| MEIKKI & KYNNET | Tämä genre saattaa kuulostaa aihepiirinä hieman oudolta, mitä väliä nyt meikillä muka on? On sillä, etenkin ripsivärivalinnalla on suuri merkitys. Kun kurkit kamerasi etsimestä pitkän päivän ajan, silmämeikkisi on pian historiaa – tai ainakin siitä on muodostunut hurmaava pandalook! Itse olen jopa toisinaan skipannut meikistä ripsarin kokonaan juuri tämän epätoivotun efektin vuoksi, mutta ahkerien ripsaritestailujen ansiosta muutama luottotuotekin on meikkipussiin löytynyt.

Kynnet pidän siistinä ja lyhyinä, siksi suosinkin kestolakkauksia. Vauvakuvauksissa (joissa kuvaaja on monesti se, joka asettelee vauvan oikeisiin asentoihin) ovat lyhyet kynnet myös käytännön kannalta toimiva juttu.

| HIUKSET | Lämmin suositus, hiukset kiinni! Kuvaat sitten tuulessa ulkona tai hiki päässä sisällä, on työskentely helpompaa, kun hiukset ovat ponnarilla ja poissa tieltä.

| KAMERALAUKKU | Hyvin organisoitu ja tarpeeksi suuri kameralaukku on kuvaajan bestis. Itse suosin Olympuksen isoa laukkua, jonne mahtuu niin kamera kuin toinen vararunkokin, laturi ja vara-akku, tarvittavat objektiivit ja muut tärkeät tarvikkeet. Jos lähden kuvauskeikalle esimerkiksi Helsinkiin, pakkaan tavarat tosin reppuun, sillä sen kantaminen on siirtymissä ergonomisempaa. Iso setti kameratavaraa painaa yllättävän paljon ja monesti keikan jälkeen olisi hartiahieronnalle tarvetta.

Näillä mennään! Tiedän, että joukossanne on paljon ahkeria valokuvaajia — jakakaahan omat vastaavat vinkkinne kommenttiboksissa!


Posted in muoti and tagged , by NOORA.