KEVÄÄN KEVYET SILMUT – NORPAN KEITTIÖSTÄ MORO!

CURIOUSER & CURIOUSER | ruoka

Iloa perjantaihin! Monet ovat toivoneet lisää reseptejä blogini puolelle ja vaikka en mikään keittiönhengetär olekaan, jaan mielelläni kanssanne helppoja ja nopeita arkiruokareseptejä – nimenomaan niitä, joita meillä arkena valmistetaan. Uuden vuoden kunniaksi otetaankin tässäkin postausgenressä siis turboboosti päälle ja pistetään uusi keittiö tositoimiin.

Aloitetaan perjantain kunniaksi (kuinka taas voi olla jo perjantai?!) maailman yksinkertaisimmasta wokista, joka parhaimmillaan valmistuu kaapista jo valmiiksi löytyvistä aineista. Nuudelit voi täysin hyvin vaihtaa makaroneihin ja kasviksiksi soveltuvat juuri ne herkut, jotka jääkaapin hevi-boksista löytyvät. Aikaa kuluu vain viitisentoista minuuttia ja pian nälkäkiukku on ruokittu.

Laita makaronit (tai vaihtoehtoisesti nuudelit) kattilaan kiehumaan. Paista pannulla kanasuikaleet kypsiksi ja heitä pannulle mukaan tuoreita kasviksia, itse suosin Apetitin Tuoreksia (=helppo käyttää, sopii nopeaan nälkään). Heitä keitetyt ja valutetut makaronit wokiin ja sekoita. Wokin kaveriksi sopivat erinomaisesti paistetut kananmunat ja oma uusi ihastukseni, parsakaalisilmusalaatti.

Heittämällä paras tänä vuonna keittiössäni valmistuneista herkuista! ;) Silmusalaatin parsakaaliversio on parasta ikinä; se toimii niin leivän päällä kuin muissakin sörsseleissä. Olen aivan koukussa! Myönnän, että en kovin ahkerasti tee kotona vihersalaatteja lämpimien ruokien kaveriksi, mutta silmusalaatin versot tuovat ihanaa raikkautta ruokiin. Parsakaaliversiossa seoksessa on sekä parsakaalin, puna-apilan että sinimailasen versoja, maku kuitenkin on lähinnä parsakaalinen, ja se miellyttää kovasti omia makunystyröitäni.

Herkullisia hetkiä viikonloppuunne muruset – omia uusia arkiruokasuosikkeja saa (ja pitää!) jakaa kommenttiboksin puolella!


Posted in ruoka and tagged , by NOORA.