MILLAISIA KUVIA SAA 20 EURON OBJEKTIIVILLA?

CURIOUSER & CURIOUSER | lifestyle

Kameraostoksilla tulee harvoin tehtyä heräteostoksia hintalapuissa seisovien hurjien hintojen vuoksi, mutta nyt oli pakko avata kukkaronnyörejä uuden hankinnan tekemistä varten. Kun Olympuksen objektiivin saa kamerakalustoonsa alle 20 eurolla, mielenkiinto herää niin valppaaksi, että ostosta ei yksinkertaisesti voi jättää tekemättä. Mutta mihin kaikkeen tuo runkosuojaa muistuttava miniobjektiivi oikein kykenee? Onko kyseessä turhake vai täyttä timanttia?

Myönnän, että epäilin ostokseni päätyvän välittömästi hylättyjen objektiivien hyllylle. Koska tarve runkosuojalle oli kuitenkin olemassa, päätin, että objektiivi kävisi hyvin myös tuohon tarkoitukseen, jos en sille muuta käyttöä keksisi. Pidin kuitenkin odotukset korkealla, sillä ultraohuelle objektiiville olisi toisinaan tarvetta; esimerkiksi silloin, kun iltalaukkuun haluaa kameran matkaan, mutta se ei sovi sinne objektiivin koon vuoksi. Kun objektiivi on paksuudeltaan vain 9 mm, sen kanssa kamera ei ainoastaan paina vähemmän, vaan se sopii myös pienempään tilaan.

Ostokseni saapui postitse eilen (tilauksen tein siis täältä/ *ei mainoslinkki), ja en ollut  tilausta tehdessäni edes tajunnut kuinka pieni objektiivi oikeasti on. Epäilykseni heräsivät entisestään, kun kiinnitin objektiivin kameraani ja aloin kuvata. Tarkennusvipu on itselleni aivan uusi juttu ja kuvittelin, että kärsivällisyyteni loppuu ennen kuin ehdin  edes painaa laukaisinta. Ihastuin kuitenkin heti sulkijamekanismiin, joka todella tekee objektiivista myös runkosuojan!

Tuumasta toimeen. Alla olevat kuvat on otettu hämärissä sisätiloissa syyskuisena iltapäivänä, kun malttamaton valokuvaaja halusi heti päästä testaamaan, mihin tästä pikkuruisesta oikein on.

Kamerassani ei ole kääntyvää näyttöä ja ehkäpä juuri tämän vuoksi selfieiden ottamisen tällä linssillä voin unohtaa heti. Kun taas käänsin kamerani Mattia kohti, lopputuloksen laatu (malli toki oli ensiluokkainen! <3) yllätti heti positiivisesti. Näinkin hämärässä valossa Matti tallentui muistikortille skarppina ja tarkentaminenkin onnistui näppärästi. Sanoisin, että kamerallani oli yhtäkkiä yllättävän hyvä peruskuva. Myös yksityiskohtien kuvaaminen oli helppoa; itse tykkään kikkailla syvyyksien ja blurraantuvien taustojen kanssa, mutta kokonaisuutena kompaktilla ja superohuella objektiivilla otettu kuva yllätti jälleen. Näitä neljää kuvaa ei ole lainkaan käsitelty koneella, joten siinäkin mielessä lopputuloksesta välittyy yllättävän hyvä jälki. Nopea piipahdus kuvankäsittelyohjelmaan toisi varmasti lisää niiden hyviä puolia esiin!

Jatkoon vai ei? Jatkoon. Tämän objektiivin tulen jatkossa liittämään kameraani, kun kaipaan kameraltani kompaktia kokoa. Vaikka kännykälläkin saa hyviä peruskuvia otettua, välttelen viimeiseen asti puhelinkuvien käyttöä blogin puolella. Kamerakalustoni painaa myös nykyisin melkoisesti, joten on äärimmäisen hyvä omistaa edes yksi linssi, joka taipuu moneen pienestä koostaan huolimatta. Voisin kuvitella, että tällä objektiivilla saisi tallennettua tunnelmallisia reissukuvia maailmalta ja haluan ehdottomasti testata mihin se pystyy valoisemmissa olosuhteissa syksyn ruskaa kuvattaessa.

Hintalaatusuhde on siis kohdillaan, ja tässäpä oiva lahjavinkki vaikkapa Olympus-kuvaajien joulupakettiin. Käsittääkseni objektiivi on siis nyt valkoisessa sävyssään tarjouksessa, joten kannattaa toimia nopeasti jos postaukseni herätti mielenkiintosi. Valkoinen linssi ei ehkä se visuaalisin vaihtoehto ollut kameraani, mutta tyylistä voi toisinaan hieman tinkiä.

Olisi äärimmäisen mielenkiintoista kuulla, kuinka moni teistä on Olympus-käyttäjiä. Itse olen vannoutunut Olympus-tyttö, enkä osaisi edes kuvitella tarttuvani toisen merkin kameraan. Kukapa sitä nyt hyvää ja luotettavaa työkaveriaan yhtäkkiä laittaisi vaihtoon! ;)


Posted in lifestyle and tagged , by NOORA.