PYSTYYKÖ VUODESSA JÄRJESTÄMÄÄN HÄÄT?

CURIOUSER & CURIOUSER | lifestyle

Tilastot kertovat, että yhä useampi ja useampi päätyy nykyisin blogiini näpyttelemällä Googleen maagiset taikasanat ”noora näppilä häät”.  Moni varmaankin kuvittelee meidän jo juhlineen häitä, sillä kihlautumisen jälkeen alkuperäisenä suunnitelmana oli astella alttarille pian. Mutta sitten jotakin tapahtui. Kenties voisi sanoa, että elämä tapahtui, ja koko asia hautautui ikään kuin unohduksiin yleisen kiireen keskellä. Yhtäkkiä paiskimme yhteensä kuutta eri työtä, pallottelimme eri kaupunkien välillä ja koko arki mullistui. Tapahtui paljon ja kaikkea. Emme kumpikaan koe olevamme ”hääihmisiä” (häissä on ihana käydä rakkautta juhlistamassa, mutta omat eivät ole olleet vielä ajankohtainen asia), eivätkä häät ole olleet prioriteettilistamme kärjessä. Minä pääsen valokuvaajana nauttimaan niin monista häistä vuosittain, että hääkiintiöni on jatkuvasti mallillaan.

Ajatus naimisiinmenosta ja ihan-oikeasti-toimeen-tarttumisesta, on kuitenkin jälleen noussut pinnalle. Aiomme joka tapauksessa viettää loppuelämämme yhdessä ilman tahtomista alttarillakin, mutta nyt, kun arki on jälleen uomissaan ja kalenteri hallussa, kaikelle häitä edeltävälle suunnittelulle olisi tarpeeksi aikaa. Asian eteen onkin jo tehty alustavaa kartoitusta, mutta heti eteemme ilmestyi suuren suuri ongelma, joka alkoi lannistaa välittömästi.

Olemme molemmat melko malttamattomia persoonia ja kun päätämme tehdä jotakin, pyörät pistetään pyörimään heti eikä aikaillen. En myöskään kuulu niihin ihmisiin, jotka haluavat suunnitella häitään vuosikausia etukäteen. Siksi koenkin jopa hitusen ahdistavaksi ajatukseksi, että jos nyt päättäisimme mennä naimisiin, seuraava mahdollinen ajankohta hääjuhlalle olisi parin vuoden päässä kaikki tekijät huomioonottaen. Aloitimme nimittäin juhlapäivän alustavan suunnittelemisen jokunen viikko sitten kartoittamalla vapaana olevia juhlatiloja. Myönnetään, kriteereitä meillä juhlapaikalle on monia, mutta tästä huolimatta mikään suosikkipaikoistamme ei ollut enää vapaana kesällä 2020.

Onko siis todella niin, että minun on tsempattava malttamatonta luonnettani ajatukseen, että noin sadan hengen häiden järjestämiseen haluamassaan paikassa on varattava ainakin pari vuotta aikaa? Kertokaahan te, kuinka kauan varasitte aikaa häiden suunnittelemiseen ja jouduitteko tekemään paljon kompromisseja ajan ja paikan suhteen?

Katsotaan kuinka pian palaan samaisen aiheen pariin seuraavan kerran.. <3


Posted in lifestyle and tagged by NOORA.