ILLANISTUJAISIA & PENTUKUUMETTA

CURIOUSER & CURIOUSER | lifestyle

Voi Eppu, tietäisitpä vaan millainen pieni söpöliini täällä meillä onkaan vilistänyt pentuenergiaa pursuten! Eppu rakasti pentukoiria (..kenties koki niiden seurassa olevansa se kovempi jätkä, muutenhan meidän tupsukorvamme oli melko herkkis), ja mietinkin eilen Paavon kipitellessä pallon perässä olohuoneemme lattialla, kuinka hauskaa koirapojilla olisikaan ollut yhdessä. Serkkutytön pikku-Paavo on kietonut minut ja Matin aivan pikkutassunsa ympärille ja viimeksi eilen tarjouduin hoitotädiksi heti, kun apua vaan tarvitaan. Minä ja koiranpennut, kyllä te tiedätte.

On ollut niin ihanaa kestitä kesän aikana vieraita uudessa kodissamme. Kun tilaa on hitusen enemmän kuin aikaisemmin, dinnerin valmistaminen kyläilijöille käy paljon helpommin. Nautin siitä, kun ystävät käyvät kylässä ja olemmekin kutsuneet kesän aikana kylään paljon myös sellaisia tuttuja ja kavereita, joita ei ole hetkeen nähty. Parasta! Samalla olen itse viihtynyt huomattavasti paremmin keittiön puolella tarjottavaa valmistamassa ja ajattelinkin vinkata teille äärimmäisen herkullisesta ja nopeasti valmistuvasta kesäsalaatista, joten tarjosin eilen Paavon isännälle ja emännälle.

Laita pussillinen valitsemaasi pastaa kiehumaan ja valmistele vihannekset. Revi salaattikulhoon jäävuorisalaatin lehtiä, leikkaa paprikat pieniksi paloiksi ja paloittele kurkku (kurkusta kannattaa poistaa sisuksen vetisin osuus, jotta salaatti säilyy freshinä pidempään). Kaada jäähtynyt pasta joukkoon parin tonnikalapurkin (valuta vesi/öljy pois) kera. Lisää joukkoon Apetinan juustokuutioita valitsemassasi liemessä, itse käytin Herbs & Spices-sekoitusta. Sekoita. Tarjoa leivän ja levitteen kera.


Aseta salaatti pöytään tällaisenaan, mutta aseta pienempiin kippoihin tarjolle myös muita täytteitä, kuten tuoreita herneitä, tomaatteja, viinirypäleitä ja pähkinöitä. Näin ollen kukin saa salaattipohjan joukkoon lisätä juuri niitä lisukkeita, joista itse pitää. Tomaatti ja pähkinät ovat hyvä esimerkki lisukkeista, joita kaikki eivät voi käyttää esimerkiksi allergioiden takia, joten näin salaatti säilyy kaikille syötävänä.

Herkullisia hetkiä kaikkien viikonloppuun – tonnikalasalaatti säilyy hyvänä myös seuraavaan päivään, joten iso läjä salaattia ratkaisee kertaheitolla parinkin päivän ruokadilemmat!

Ps. Ymmärrättekö Paavon kuvat nähtyänne, miksi pentukuumetta on tällä suunnalla ilmassa!? <3


Posted in lifestyle and tagged , by NOORA.