AATON ASUNA KIRPPISNEULE JA PUNAINEN TANTTU

CURIOUSER & CURIOUSER | muoti

Kun Matti aattoaamuna tokaisi tanttuni olevan kivan jouluinen, hetken aikaa piti sulatella kuulemaani ja miettiä, että sanoiko hän juuri minua tantaksi. Mutta ehei, ei sentään. Selvisi, että tanttu on ilmeisesti Etelä-Pohjanmaalla yleisesti käytettävä nimitys mekosta tai leningistä. Ihan hyvä vaan, että opin uuden sanan jo kotosalla. Näin osasin vastata kiitoksilla heti, kun Matin isä vuorostaan kehui illalla tanttuani. Aina oppii uutta, ja pakko myöntää, että omastakin mielestäni tämä tanttu todella oli täydellinen joulumekko ja kehujensa arvoinen. Ja vaikka kukaan ei tätä uskokaan, miltei koko perheeni oli pukeutunut samaiseen kuosiin aattoiltana vahingossa – katso kuva!

Yhdistin kauniin, Zarasta hankitun mekkoni vuoden yhteen parhaimmista kirppislöydöistä. Löysin syksyllä tämän hurmaavan Nanson neulepuseron Kirpputori Tarinasta ja viiden euron löytö on ilahduttanut jo monen monessa asussa. Kokopitkän mekonkin kaveriksi se sopi täydellisesti. Vaikka kotoa joulu onkin jo pistetty pakettiin, tätä yhdistelmää haluan käyttää vielä talven aikana toistekin.


MEKKO ZARA   NEULE  NANSO   SUKKAHOUSUT MARKS & SPENCER   KENGÄT ECCO /*saatu


Hetken aikaa jo luulin, että joulukuusemme kestäisi uuteen vuoteen asti, mutta kun aamusella näin kuusen varistaneen noin miljoona neulasta lattialle, oli aika heittää puulle hyvästit. Joulukuusen poislaittaminen on aina kova paikka tällaiselle jouluihmiselle. Joulu hurahtaa vuosi toisensa jälkeen niin nopeasti ohi, että alan vakavasti harkita muovikuusen hankkimista. Sen voisi hyvillä mielin koristella jo joulukuun alussa eikä neulasista taatusti koituisi murheita! Kun pääsin vauhtiin kuusen purkamisen kautta, päätin lopulta varastoida muutkin joulunrippeet seuraavaa joulua odottamaan. Tämä vuosi tuntui hurahtavan ohi niin vauhdilla, että ei aikaakaan, kun huomaan taas ottavani niitä jo esiin.

Jouluolo kaikkosi koristeiden myötä, ja alan jo innolla odottaa uuden vuoden vastaanottamista. Vaikuttaa vihdoin siltä, että sitkeä talviflunssakin on jättänyt minut rauhaan, mutta samalla se vei tosin yleiskunnon melko nolliin mukanansa. Niinpä olemme nauttineet rauhallisista kävelylenkeistä ja kauniista talvimaisemista ja samalla kaavalla aiomme jatkaa uuteen vuoteen. Tosin yksi työpäiväkin häämöttää vielä tämän vuoden puolella edessä. Nyt on kuitenkin aika pakata jouluneuleet piiloon ja heittää Ilveksen college ylle – se ois peli-ilta taas!


Posted in muoti and tagged by NOORA.