NOORAN AAMUPALA X 4

Olen monesti kuullut, että aamupala on päivän tärkein ateria. Itse olen kuitenkin aina ollut äärimmäisen huono syömään aamupalaa heti herättyäni. Nälkä iskee yleensä vasta ensimmäisellä kahvitauolla, kun viimeisetkin unihiekan rippeet ovat varisseet silmistä. Olen kuitenkin todennut tuon ensimmäisen lauseen väittämän todeksi, ja tehnyt huomioita siitä, kuinka hyvän startin kunnon aamupala päivään antaakaan. Mutta millainen on Norpan aamupala – yleensä Aamulehteä luetaan tällaisten settien vieressä!

Omat aamupalavinkkinsä saa jättää kommenttiboksin puolelle!

Voikkuleivät, voikkarit! Syön harvoin leipää, mutta toisinaan, rauhallisina aamuina, valmistan aamupalaksi paahtoleipiä erilaisten päällysten kera. Yllä olevan kuvan aamiainen on viime lauantailta, kun aikaa aamupalan tekemiseen oli runsaasti. Paistoin juurespaahtoleivän päälle kananmunaa sekä viipaloin sen seuraksi toista suosikkiani, avokadoa. Leivän kanssa mieleni tekee harvoin kahvia, ja monesti voikkuleivät kulautetaankin alas vedellä tai raikkaalla mehulla; Gefilus-porkkanamehu on suosikkini!

Muroja lautasellani nähdään harvoin, mutta toisinaan mieleni tekee aivan valtavasti Berrypickerin luomumustikkatäysjyvämuroja. Kotimaisessa tuotteessa on hitaita hiilareita, ei lainkaan valkoista sokeria ja murot ovat runsaskuituisia. Näiden joukkoon ei tarvita kuin luraus maitoa ja tuoreita pensasmustikoita. Muropaketti on kaapissa hyvä ”hätävara”, ne säilyvät pitkään ja toimivat myös hyvänä välipalana.

Useimmiten, pääsääntöisesti aina, syön aamupalaksi puuroa. Suosikkini on Fazerin Alku-puuro, eritoten ruis- ja auringonkukkaversio, joka on niin hyvää, että toisinaan valmistan sitä myös iltapalaksi. Huomaan aamupuuron pitävän nälän loitolla äärimmäisen hyvin, ja kun mukaan sekoittelee vielä hitusen mustikoita, hunajaa ja vaikkapa pellavansiemeniä, vatsakin pitää erityisesti tästä aamiaisesta. Ja kyllä, puuron kanssa pitää aina juoda kahvia!

Me kaikki tiedämme, että toisinaan eteen tulee aamuja, jolloin keittiössä ei ole hetkeäkään ylimääräistä aikaa. Oma koneistoni käynnistyy parhaiten kahvilla ja huonosti nukutun yön ja pitkään torkutetun aamun pelastaa monesti ainoastaan kahvi. Jos kotona ehtii juoda aamulla vain kupin kahvia, nappaan monesti evästä joko jääkaapista tai kaupasta töihin mukaan. Ihan pelkällä kahvin voimalla en lounaaseen asti pärjää.

Mitä sinä söit tänään aamupalaksi?


Posted in and tagged by NOORA.