NELJÄ SYYTÄ MIKSI KYLLÄSTYIN PITKIIN HIUKSIIN


MEKKO NORDIC TRICOT BY IVANA HELSINKI (*saatu)    AURINKOLASIT D&G   LAUKKU PAUL’S BOUTIQUE  (*saatu By Emka)    TENNARIT PUMA


Tarkennettakoon otsikkoa heti sen verran, että parturireissusta huolimatta hiukseni eivät vieläkään ole lyhyet. Olin kuitenkin niin kyllästynyt vielä näissä kuvissa näkyvään pitkään ja kesänkellastamaan liuhulettiini, että päätin antaa Umpun leikata siitä reilusti pois. Primen lattialle jäi hurja läjä kymmensenttisiä hiustupsuja ja samalla mieli ja olo kevenivät hetkessä. Puhumattakaan siitä kuinka hyvinvoivan näköiset hiukseni nyt ovatkaan. Lattialle jäänyttä kuivaa latvaa en varmasti tule kaipaamaan.

Matkalla kampaajalle näpyttelin instastoriesiin kyselyn, jossa hiustenleikkaamista vielä pohdiskelin, ja täytyy myöntää, että teidän tsemppinne asiassa auttoi kovasti. Reilu 70 % teistä oli nimittäin sitä mieltä, että on aika napsaista hiuksista mittaa pois. Ja niin me teimme! Nämä ovat siis viimeiset asukuvat tutuksi tulleella lookilla. Voin kertoa, että uusi vaaleampi (ja lyhyempi!) tyyli on niin paljon enemmän minun juttuni.

Mutta miksi pitkät hiukset alkoivat kyllästyttää?

Hiusten laittaminen. Pitkät hiukset ovat toki kauniit auki pidettyinäkin, mutta kun mittaa on tarpeeksi ja latva kuivaa, takkuuntumiselta ei voi välttyä ja suoristamisesta huolimatta hiukset elävät aivan omaa elämäänsä. Toki tilanteen saa pidettyä hallinnassa erilaisin hoitotuottein, mutta itse kyllästyin jatkuvaan harjailuun ja latvan siistimiseen öljyin. Monesti nostinkin pitkät hiukset vain ponnarille.

Hoitoaineen kulutus. Pitkiin hiuksiin kuluu hurjasti hoitoainetta. Omalla kohdallani tilanne oli sen verran hurja, että kuivaan latvaan joutui annostelemaan melkoisen määrän hoitoainetta ja sen vaikutusaikaa yritti venyttää mahdollisimman pitkäksi. Nopea hiustenpesu ei siis tullut kuuloonkaan, unohtamatta sitä kuinka kauan tukan kuivuminen kestikään.

Sävyn ylläpitäminen. Meille vaaleaveriköille hiusten sävyn ylläpitäminen käy työstä. Hopeashampoota kuluu ja tasaisen sävyn taikominen hiuksiin on haastavaa. Alla oleva kuva osoittaa hyvin kuinka paljon keltaisemmaksi latvani alkoi taittua tyveen verrattuna.

Vaihtelu virkistää. Tämä syy oli itselleni se kaikista oleellisin. Hiukset kasvavat joka tapauksessa takaisin jos niiden leikkaaminen alkaakin kaduttaa ja pienikin muutos hiuksissa monesti piristää niin mieltä kuin ilmettäkin. Ja hei, syksy on muutosten aikaa! Vuorokausi uusien hiusten kera on jo osoittanut sen, että vaihtelu todellakin virkistää.

Malttakaahan mielenne, pian kuvia luvassa päivitetyn syyslookin kera!


Posted in and tagged by NOORA.